fbpx

Recept:

Het beste is om groenten gaar te stomen. Dan blijven er meer voedingsstoffen behouden dan wanneer je de groenten gaar kookt. Snijd de groenten in stukjes en stoom ze gaar in een stoommandje met een klein laagje water in de pan. Je hebt hier ook speciale apparaten voor, bijvoorbeeld de stomer en blender in één. Dit is zeker niet noodzakelijk, wel handig.
Als je met een vork makkelijk door de groente heen prikt dan is hij gaar. Pureer de groenten met een staafmixer, blender of met een vork. In het begin pureer je het heel fijn, je kunt gedurende je kleintje vaker een hapje heeft gehad, het steeds grover en puurder laten.
Om het goed te malen kun je wat water toevoegen, bij voorkeur het water wat je hebt gebruikt om te te stomen (hier zitten voedingsstoffen in). Voeg ook een beetje vet toe, bijvoorbeeld olijfolie.

Controleer de temperatuur van het hapje en geef je kleintje zoveel als hij zelf wilt. Het gaat nu echt nog om proeven, maak dus geen strijd aan tafel maar geniet er samen van dat je baby weer iets nieuws kan. Veel plezier samen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief