fbpx

Lekker, avocado! Ik ben er dol op en ik hoop mijn dochter ook:-D Omdat avocado al zo zacht is van zichzelf is het makkelijk te bereiden, zoek een goed rijp exemplaar, dan hoef je alleen even te prakken en het is klaar. Omdat ik Veere graag wil leren wat ze eet  doe ik de avocadopuree in de schil, dan ziet ze welke smaak ze met welke groente kan associëren.

Benodigdheden

Avocado 1 stuk

Maken

Snijd de avocado in de lengte door. Lepel één helft van de avocado in een bakje en prak met een vork helemaal klein. Vanaf 6 maanden krijg je het dan zeker fijn genoeg. Is je kindje nog jonger dan 6 maanden, dan zou ik de avocado in de staafmixer doen zodat hij helemaal glad wordt. Lepel de puree weer in de halve schil en geef je kleintje zoveel hij wilt.

Voor jezelf

Avocado is moeilijk te bewaren omdat de kleur en de smaak verandert. Invriezen gaat dan ook niet goed. Krijgt je baby het hapje niet helemaal op? Doe er wat citroensap, peper, zout en chilipoeder bij en eet het zelf op! Ook lekker voor de andere helft.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief