fbpx

Wat geef je je kleintje op zijn of haar boterham? Smeerkaas is te zout, in jam of pasta zit weer veel suiker. En natuurlijk wil je je kindje elke keer met iets anders verrassen. Best lastig dus om geschikt beleg te vinden. Maak je eigen groentespread. Lekker, en je creëert een extra groentemoment voor je baby! Het handige aan deze spread is, dat hij in te vriezen is volgens het handige invriessysteem. Daardoor heb je altijd een blokje zelfgemaakte spread voorhanden.

Benodigdheden voor ongeveer 4 boterhammen

Tomaat 1 stuk
Olijfolie 1 eetlepel
Oregano 1/4 theelepel of basilicumblad 1 stuk

Maken

Zet een pan op het vuur met genoeg water om een tomaat onder water te leggen. Snijd een tomaat aan de bovenkant in, maak daar met een mes een kruisje van 1 cm bij 1 cm. Als het water kookt, dompel je de tomaat in het water, net zolang totdat je ziet dat het velletje van de tomaat loslaat (ongeveer 1 minuut). Haal de tomaat uit het water, koel hem terug onder de koude kraan en pel de tomaat. Doe de tomaat, samen met de olijfolie en oregano in de blender of staafmixer en maal hem fijn. Smeer hem op een boterham, met of zonder boter. Wat je overhoudt kun je invriezen in een ijsblokjesvorm.

Lekker voor jezelf

Je kunt ook een dubbele portie maken, zodat je zelf ook van deze spread kunt genieten. Om de volwassen-variant extra lekker te maken, kun je nog een teentje geperste knoflook, basilicum en versgemalen peper en zout toevoegen. Smakelijk!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief