fbpx

Fan van groenten

Zoals jullie waarschijnlijk al door hebben, ik ben een enorme fan van groenten! Natuurlijk hoop ik ontzettend dat Veere dit ook wordt. Ik ga er eigenlijk ook wel vanuit dat dit gaat lukken, want ik heb alle technieken al ingezet die ik ken (tijdens de zwangerschap heel veel groenten eten zodat ze al aan de smaak went, tijdens borstvoeding veel groenten eten voor hetzelfde effect en haar mee laten kijken met hoe wij (groenten) eten. Ook mijn vrienden en collega’s weten natuurlijk dat ik zo erg van groenten houd, dus ook met kraamcadeautjes kwamen er vaak groenten voorbij :-D. Zo kregen we meerdere groenteknuffels (ook een fantastische zelfgemaakte avocado), een zelfgemaakte ABC-poster met groenten, een schilderij met Veere’s naam en groenten op de achtergrond en houten groenten en fruitsoorten met een houten (nep)mes en snijplankje. Zie hier een paar van deze geweldige aanwinsten .

Moestuin

Nu ze iets ouder is vertel ik graag over verschillende groenten tijdens het eten en neem ik haar mee de moestuin in, op onderstaande foto staan we in ons kasje in de tuin. Daar krijgt ze nu ook al dingen te proeven, zoals een rijpe aardbei 🙂 Zoals je op bovenstaande foto ziet speelt ze al goed met haar fruit en groenten en de poster hangt boven haar bed, dus daar kijken we ook vaak samen naar. Wij zorgen dus voor een echte groentebeleving voor Veere.

Ik snap eigenlijk niet waarom er zo weinig boekjes en speelgoed met groenten verkrijgbaar is. Kinderen zijn dol op bijvoorbeeld dieren, ik denk dat dit komt omdat ze daar vaak over voorgelezen krijgen en er speelgoed mee hebben. Hoe leuk zou het zijn als dit ook met groenten gedaan wordt! Ik ben zelf al bezig met een kinderboekje over groenten en fruit voor kinderen, als het klaar is horen jullie er natuurlijk van!

Toch zijn er veel collega’s en vrienden die me vaak vertellen dat er echt nog wel een moeilijke tijd aankomt en dat ook Veere straks vast een moeilijke eter gaat worden. We zullen zien, ik heb in ieder geval goed mijn best gedaan om een leuke sfeer rondom gezond eten te creëren en het vooral leuk te maken, hopelijk werpt dat zijn vruchten (of groenten) af!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief