fbpx

Inspiratie nodig om bij de lunch al groenten te eten? Een omelet, boordevol met groenten is een prima idee! Je kleintje (die inmiddels ook al niet heel klein meer is) kan er makkelijk van mee-eten, als je maar geen zout in het ei-mengsel gebruikt. Dit recept is genoeg voor 2 volwassenen en een of twee kindje(s).

Benodigdheden

Ei                                       5 stuks
Knoflook                          1 teentje
Tomaat                            2 stuks
Ui                                      1 stuk
Avocado                          1 stuk
Melk of amandelmelk   50 ml
Feta                                  50 gram
Oregano                           1/2 theelepel
Peper en zout                 (alleen voor de volwassenen)

Bereiden

Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook tot ze glazig zien. Snijd intussen de tomaat in kleine blokjes en bak deze mee in de pan. Breek de eieren in een kom en klop ze met een garde samen met de melk luchtig. Verdeel de groenten over de pan en giet het ei-mengsel erbij. Zet het deksel op de pan en laat het ei gaar worden. Snijd de feta klein en kruimel deze over het omelet. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en maak plakjes van het vruchtvlees, deze leg je op het ei wanneer het ei gaar is. Bak de avocado nog 2 minuten mee op laag voor. Breng op het einde het omelet op smaak met de oregano en op het gedeelte voor de volwassenen met peper en zout.
Dit omelet is lekker op brood, smakelijk eten!

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief