fbpx

De eerste hapjes zijn zo leuk! Al die rare gezichten die je baby trekt zijn om van te genieten!

Benodigdheden

1/4 bloemkool
Olijfolie van goede kwaliteit

Bereiden

Verdeel de bloemkool in roosjes en zet een pan water op het vuur. Gebruik bij voorkeur een stoommandje om de bloemkool te garen, heb je deze niet dan kun je de bloemkool ook gaar koken in weinig water. Kook de bloemkool ongeveer 15 minuten (ligt aan het formaat roosjes dat je hebt gemaakt, maar de bloemkool moet goed zacht zijn).
Haal de bloemkool uit de pan en doe in een keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel glad, voeg wat kookvocht toe om hem minder dik te maken. Controleer goed of de puree echt glad is, pureer anders nog langer. Voeg een scheut olijfolie toe.

Geef een gedeelte (10-20 gram) aan je kleintje en gebruik de rest van de puree om kleine blokjes in te vriezen in een ijsblokjesvorm.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief