fbpx

Wortel is door zijn zoete smaak een perfecte groente voor een baby om te starten met eten. Geniet van al het oranje geklieder samen 🙂

Benodigdheden

4 wortels
Olijfolie van goede kwaliteit

Bereiden

Rasp de wortel en snijd ze in stukjes. Zet een pan water op het vuur. Gebruik bij voorkeur een stoommandje om de wortel te garen, heb je deze niet dan kun je de wortel ook gaar koken in weinig water. Stoom of kook de wortel ongeveer 25 minuten (ligt aan het formaat dat je hebt gesneden, maar de wortel moet goed zacht zijn).
Haal de wortel uit de pan en doe in een keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel glad, voeg wat kookvocht toe om hem minder dik te maken. Controleer goed of de puree echt glad is, pureer anders nog langer. Voeg een scheut olijfolie toe.

Geef een gedeelte (10-20 gram) aan je kleintje en gebruik de rest om in te vriezen in een ijsblokjesvorm.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief