fbpx

Benodigdheden

-┬╝ pompoen
-Olijfolie van goede kwaliteit

Bereiden

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd hem in stukjes. Zet een pan water op het vuur. Gebruik bij voorkeur een stoommandje om de pompoen te garen, heb je deze niet dan kun je de pompoen ook gaar koken in weinig water. Stoom of kook de pompoen ongeveer 25 minuten (ligt aan het formaat dat je hebt gesneden, maar de pompoen moet goed zacht zijn). Haal de pompoen uit de pan en doe in een keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel glad, voeg wat kookvocht toe om hem minder dik te maken. Controleer goed of de puree echt glad is, pureer anders nog langer. Voeg een scheut olijfolie toe. Geef een gedeelte (10-20 gram) aan je kleintje en gebruik de rest om in te vriezen in een ijsblokjesvorm.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief