fbpx

In het laatste trimester van mijn zwangerschap had ik moeite met eten, ik had weinig eetlust en niks smaakte me echt goed. Bij Veere dacht ik op gegeven moment zelfs dat ik helemaal niet meer goed kon koken, gelukkig was mijn eetlust meteen weer terug toen ik eenmaal bevallen was. Nu dus weer, en hoe! Ik vind alles weer lekker en heb heel, maar dan ook echt héél veel honger! Borstvoeding geven kost veel energie… en dat voel ik! Daarom ben ik even met Veere de keuken in geweest om wat gezonde tussendoortjes voor mezelf te maken, voor als ik weer en hongeraanval heb! Ook fijn om weer even iets samen met Veere te doen, want ineens moet ik mijn aandacht flink verdelen en dat vinden we allebei niet makkelijk…Veere vindt deze balletjes ook heerlijk, gezond snoep dus 😀

Benodigdheden voor ongeveer 25 balletjes

Dadels 200 gram
Walnoten 75 gram
Kaneel 1 theelepel
Kardemom 1 theelepel
Olie (zonnebloem, kokos of olijfolie) 2 eetlepels
Water 2 eetlepels
Pompoenpitten 20 gram
Cacao 2 eetlepels

Bereiden

Overgiet de dadels met kokend water. Laat 10 minuten staan. Doe de pompoenpitten en de cacao in de keukenmachine en maal fijn tot poeder, leg dit poeder op een bord.

Maal alle andere ingrediënten tot een gepureerde massa. Draai hier bolletjes van ter grootte van een braam. Haal de bolletjes door het poeder tot ze helemaal omgeven zijn met het poeder.

Varieer voor andere varianten in gedroogd fruit, noten en poeder.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief