fbpx

Wat een mooie en lekkere salade, ik houd van deze kleuren en smaken! Veere vindt het heerlijk om lekker te dippen in de saus en het mooi opdienen zorgt er ook echt voor dat het aantrekkelijker is voor kinderen. Lekker als voorgerecht of als gezond tussendoortje.

Benodigdheden voor ruim 2 personen

Bospeen 4 stuks
Biet 1 stuk
Yoghurt 60 ml
Dille 1 theelepel
Peterselie blaadjes van 4 takjes
Knoflook 1 teentje
Citroensap 1 eetlepel
Amandelschaafsel 2 eetlepels
Zout en peper naar smaak

Bereiden

Schil de bieten en de bospeen. Snijd van de bieten plakjes en daarna dunne reepjes. Snijd de wortels in ongeveer even dunne reepjes.
Zet een pan met een beetje water en zout op het vuur. Kook de wortels in 3 minuten beetgaar. Giet af met stromend koud water. Zet dan dezelfde pan met een beetje water en zout op het vuur. Kook daarin de bietjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de bieten af en overgiet ze met koud stromend water.
Terwijl de bieten koken kun je de dressing maken. Doe hiervoor de yoghurt in een bakje, doe er zout, peper en citroensap bij. Pers het teentje knoflook en doe deze bij de yoghurt. Snijd de peterselie fijn en doe deze, samen met de gedroogde dille bij de dressing. Proef of hij goed op smaak is.
Neem een bord en leg hier de dressing op. Dan leg je de groenten in de dressing.
Strooi het amandelschaafsel erover. Smakelijk eten!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief