fbpx

Precies een jaar geleden was de eerste uitzending van ‘De Nieuwe Lekkerbek’. Ik was al de hele dag zenuwachtig voor het uitgezonden zou worden, maar zelf kon ik het niet zien. Ik was op het moment van de uitzending op vakantie in Engeland, ik moest het dus doen met de berichten van vrienden en familie om te weten hoe de uitzending was. Heel spannend en een rare manier van kijken. Mijn schoonzusje nam met haar telefoon filmpjes op van de televisie, zodat ik het toch kon zien. Op het moment van de uitzending bleven de berichten maar binnenstromen. Van alle kanten kreeg ik felicitaties, aanmoediging en lieve berichtjes. Ook van mensen die ik al heel lang niet had gesproken of van onbekenden, heel bijzonder om mee te maken. Wat een bijzondere avond was dat, ondanks dat ik het zelf niet had kunnen kijken was ik enorm trots en blij met de uitzending. Wat een lieve reacties kreeg ik en wat kreeg ik daardoor vertrouwen in het vervolg.
Die avond was er vuurwerk in Engeland, toen ik dat keek voelde het echt als een overwinning en ik was heel dankbaar dat ik mee had kunnen doen, dat ik het had gedurfd, want wat vond ik het spannend!

Tijdens de vakantie dacht ik veel aan de finale, die was toen nog niet opgenomen. Ik vond het spannend en was de hele vakantie mijn concept verder aan het ontwikkelen in mijn hoofd.

Na de finale

In september begon mijn werk als docent weer en ik was inmiddels hoog zwanger. Mijn voordeel is mijn werk als docent bij de opleiding Food Innovation, studenten van deze studie pakte mijn ‘babyvoeding case’ op voor een project en gingen het proberen op de markt te brengen.  Ik heb heel veel gehad aan het onderzoek dat ze hebben uitgevoerd, ze hebben bijvoorbeeld enquêtes en interviews gehouden bij de doelgroep, hierdoor kreeg ik nog meer vertrouwen in mijn concept. De reacties van de doelgroep waren erg enthousiast, dus ik zag steeds meer potentie in mijn concept. Helaas konden de studenten geen producent vinden, het gaat om te kleine hoeveelheden babyvoeding en een productielijn moet er helemaal op afgesteld zijn omdat de wetgeving rondom babyvoeding nogal streng is.

Van kant en klaar naar online cursus

Intussen had ik verlof en volgde in een webinar over ‘online ondernemen’, ineens zag ik het helemaal voor me: Een online cursus  waarbij ouders leren hoe ze babyvoeding kunnen maken en waarbij ik mijn psychologie-kennis gebruik om lessen te geven in hoe je gezonde voeding leuk en aantrekkelijk maakt voor kinderen. Na mijn bevalling stond mijn hoofd er niet naar, maar na 2 maanden kreeg ik weer zin om te werken en ben ik het hele plan uit gaan denken. IK ben een cursus gaan volgen om te leren hoe je een online programma maakt en heb veel stappen genomen zoals mijn onderneming inschrijven ben de KVK.
Nu precies een jaar later staat er een online programma klaar wat ik kan gaan verkopen. Hoe bijzonder is dat! Ik ben heel trots op het resultaat en ik vind dat beter bij mij past dan wanneer ik het als ‘kant en klare babyvoeding’ had aangeboden. Ik wil namelijk leren hoe mensen het zelf kunnen maken en het zelf koken stimuleren. Ik wacht nog op de laatste bestanden die bij de vormgever liggen, dan kan ik gaan verkopen!

Geïnteresseerd? Hier kun je zien wat mijn online cursus precies inhoudt.  http://www.lekkerlereneten.mamarooskookt.nl/

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief