fbpx

Ik heb een grote ovenschotel gemaakt van dit ontbijtje,┬á 3 lepels erin en samen smullen. De kinderen vonden dat hele leuke manier van eten, Veere heeft denk ik wel 3 keer zo veel gegeten als normaal! Vanaf 8 maanden kunnen baby’s dit ontbijtgerecht prima eten, maar ook Veere van 2,5 en ik vonden het heerlijk.

Project ontbijt
Ik ben begonnen de avond van te voren ons ontbijt voor te bereiden zodat we in de ochtend sneller klaar zijn en niet zo hoeven haasten. Als het dan ook nog eens zo goed en snel opgegeten wordt is dat helemaal mooi meegenomen. Snel, lekker en gezond dus ­čÖé

Benodigdheden voor 1 grote en twee kleine porties

70 gram grove havermoutvlokken
2 theelepels lijnzaad
150 gram zomerfruit, mag uit de diepvries (bosbessen, frambozen, bramen, aardbeien)
2 grote bananen
250 ml ongezoete amandelmelk
1/2 theelepel geraspte gember
1/2 theelepel kardemom
mespuntje zout
2 eieren

Frambozen of ander fruit als topping

Bereiden

Avond van te voren
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de gember, kardemom, zout, havermout en het lijnzaad. In een keukenmachine pureer je de bananen met de amandelmelk en het zomerfruit. Meng alles samen en roer er de eieren doorheen. Doe het geheel in een ovenschaal en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Ochtend
De gebakken havermout is koud te eten, maar ik vind het lekkerder om hem nog even op te warmen. Zet hem daarvoor nog 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden voor de warme versie (intussen kun je aankleden, opfrissen e.d.)
Garneer met frambozen. Smakelijk!

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief