fbpx

Alleen maar gezonde ingredienten en heerlijk om te eten! Wij aten deze ontbijttaart met het verjaardagsontbijt van Sterre’s eerste verjaardag, maar ik ga hem zeker vaker maken. Je maakt hem namelijk de avond van te voren waardoor je in de ochtend lekker snel bent. Je bent zelfs extra snel omdat je kinderen deze taart zo lekker en leuk zullen vinden dat hij binnen no time op is ­čÖé

Benodigdheden voor 6 porties

Bodem
250 gram muesli
100 gram gedroogde abrikozen
2 eetlepels pindakaas

Vulling
600 ml turkse yoghurt
2 bananen
2 kaki’s
50 ml water
10 blaadjes gelatine

Extra
Fruit om te versieren

Bereiden

Wel de abrikozen in lauw water. Doe de blaadjes gelatine in een bakje water en laat ze zacht worden. Maak de bodem door de abrikozen samen met de muesli en de pindakaas fijn te malen met een staafmixer of in een keukenmachine. Neem een springvorm, vet hem in met olie. Smeer het mengsel voor de bodem uit in de springvorm zodat de hele bodem gelijkmatig bedekt is.
Pureer dan de yoghurt met het fruit. Knijp de gelatine uit. Verwarm het water in een steelpannetje en verwarm de gelatine hierin tot hij goed opgelost is. Laat even afkoelen. Roer dan door de yoghurt. Schenk de yoghurt in de springvorm en zet hem minstens 3 uur in de koelkast.
Versier de taart met fruit. Smakelijk en veel plezier met eten!

 

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief