Ik vind het altijd heerlijk om met ons gezin de natuur in te gaan. Hier zijn we op zoek naar tamme kastanjes, met zo’n extra activiteit is het voor Veere extra leuk. Helemaal leuk om daarna samen de keuken in te gaan en er iets lekkers van te maken 🙂

Benodigdheden

Zoete aardappel 300 gram
Olijfolie goede kwaliteit 30 ml
Kastanjes 150 gram
Kaneel snufje
Zout naar smaak
Kookvocht

Bereiden

Pof de kastanjes door de over voor te verwarmen op 200 graden. Snijd in de kastanjes een kruisje in platte kant. Leg ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. De schil moet openspringen.
Intussen kun je zoete aardappels schillen, in blokjes snijden en in een klein laagje water gaar koken.

Schil de kastanjes als ze klaar zijn, probeer zo veel mogelijk van het harige witte velletje te verwijderen. Met een staafmixer kun je nu de gare zoete aardappel, kastanjes, kaneel en olijfolie pureren. Voeg kookvocht toe tot je een smeerbare dikte hebt verkregen. Voeg naar smaak nog meer olijfolie en een beetje zout toe. Voor kleine kindjes kun je het zout beter achterwege laten

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief