fbpx

Bizarre tijd

Wat een bizarre tijd is dit, Corona houdt mij erg bezig. In het begin kon ik nergens anders aan denken en was ik de hele dag het nieuws aan het volgen. Daar werd ik niet blijer van en ik heb nu besloten één keer per dag het nieuws te kijken en me verder te richten op mijn gezin, de lente, mijn zwangerschap, werk en de moestuin.

Dankbaar voor onze gezondheid

Ik besef me wel extra hoe dankbaar ik mag zijn voor mijn gezondheid en de gezondheid van mijn gezin. Ik vind het nu ook erg belangrijk om in deze tijd extra goed voor ons lichaam te zorgen. Ik ben er toch van overtuigd dat een gezond lichaam meer aankan en een gezond lichaam creëer je onder andere met goed eten. Er zijn ook voordelen aan deze tijd, zo heb ik ineens veel meer tijd met mijn kinderen omdat ze niet naar de opvang kunnen en ik daardoor minder kan werken. Extra tijd om in de keuken te staan dus! Daar maak ik dankbaar gebruik van. Gisteren heb ik met Veere en Sterre samen een bananenbrood gebakken met wortel en zoete aardappel. Wij waren erg blij met het resultaat, dus ik deel het graag met je. Ik vind hem ideaal om mee te nemen als tussendoortje. Je kunt hem in kleine porties invriezen en dan per portie meenemen. Ik heb hem dus bedacht als tussendoortje, maar ook als toetje deed hij het gisteren goed. Er zitten alleen maar gezonde ingredienten in. Een fijne manier ook om kinderen ‘verstopt’ extra groenten binnen te laten krijgen.

Benodigdheden

3 bananen
300 gram wortel
150 gram zoete aardappel
2 appels
3 eieren
100 ml soya melk of gewone melk
200 gram volkorenmeel
1 zakje bakpoeder
snufje zout
Kaneel en/of speculaaskruiden
Handje rozijnen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schrap de wortel, schil de appel en verwijder het klokhuis en schil de zoete aardappel. Doe nu alle ingredienten behalve het volkoren meel, het bakpoeder en de appel en rozijnen in de keukenmachine en maak er een beslag van. Zeef nu het volkorenmeel en het bakpoeder boven de keukenmachine en mix deze er ook goed doorheen. Snijd de appel in kleine blokjes. Wanneer het beslag goed gemengd is voeg je de blokjes appel en de rozijnen toe.
Vet een springvorm in of gebruik muffinvormpjes. Het formaat van een muffin is in ongeveer 20 minuten gaar, in een springvorm heeft de taart 30-40 minuten nodig.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief