fbpx

Gezond eetgedrag

Ik zit in de laatste fase van mijn Master studie (Psychologie), het schrijven van een scriptie. Om mezelf te motiveren heb ik een onderwerp gekozen wat me erg aanspreekt, het eetgedrag van peuter en hoe ouders dit beïnvloeden. Ik vind het heerlijk om onderzoek te doen naar dit onderwerp en ik raak geïnspireerd om naast mijn cursus ‘lekker leren eten’ voor baby’s ook nog een cursus te maken van peuters, lijkt jullie dat wat?

Ontwikkeling smaakvoorkeuren

Voor mijn onderzoek deed ik onder andere onderzoek naar het ontwikkelen van smaakvoorkeuren bij kinderen, dit start al in de buik van de moeder. Maar ik kreeg bij dit onderzoek weer bevestiging in het belang van gezonde babyvoeding en het zelf maken van hapjes voor je baby. Lees hier waarom:

Voordelen zelfgemaakte babyvoeding

R
Kinderen eten meer groenten op een leeftijd van 6 jaar als ze zelfgemaakte babyvoeding hebben gegeten vergeleken met kinderen die kant en klare voeding hebben gehad
R
Baby’s gaan de smaken die ze vaak proeven lekker vinden. Verse babyvoeding smaakt naar echt eten
R
Baby’s wennen aan bittere smaken. Kant en klare babyvoeding wordt vaak zoet gemaakt, waardoor baby’s niet aan bitter leren wennen. Groenten zijn vaak bitter en hierdoor leren ze dit dus niet waarderen.
R
Je kunt zo ontzettend veel smaakcombinaties maken, ik kan er duizenden bedenken
R
Je kunt de hapjes maken met borstvoeding of flesvoeding, om het proces van wennen nog makkelijker te maken (mengen met een bekende smaak zorgt ervoor dat ze het sneller waarderen)
R
Zelfgemaakte voeding is zo veel goedkoper! Ik ben ongeveer 10-15 euro kwijt voor alle hapjes van de eerste 60 dagen. Een potje babyvoeding is gemiddeld 0,85 cent per potje. Doe dit maar eens keer 60…(of keer 30 als je geen hele potjes geeft)
R
Je kiest zelf welke ingredienten je gebruikt, bijvoorbeeld biologische, groenten van de boer om de hoek of uit de tuin van je (schoon)moeder

Voordelen kant en klare hapjes

R

Gemakkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen

Het belangrijkste argument om zelf hapjes te maken vind ik vooral dat je baby went aan de echte smaak van groenten, fruit en andere gezonde producten. Wat een baby vaak eet gaat hij lekker vinden en wat hij lekker vindt heeft invloed op wat hij veel eet. Nu kun je dus de gezondheid van je baby’s eetpatroon beïnvloeden 😀

Schrijf je in en ontvang het ebook in je mail

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang de checklist in je mail

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Download mijn gratis e-book - Hoe wordt je baby een goede eter?

Je ontvangt het e-book in je mail

Dank je voor je inschrijving!