fbpx
Op Koningsdag kook ik graag oranje. Vanmorgen hadden we mandarijn en sinaasappel in onze havermout, vanmiddag eten we oranje pannenkoeken met wortel en vanavond eten we deze pompoenquiche. Een echt koningsmaal vandaag 😀

 

Benodigdheden

-Flespompoen 1/2 tot 1 stuk (1/2 grote of één kleine)
-Ui 1 stuk
-Knoflook 3 teentjes
-Winterwortel 1 stuk
-Rozemarijn 3 takjes
-Tijm 3 takjes
-Eieren 6 stuks
-Melk of soja melk 100 ml
-Bladerdeeg 8 plakjes
-Peper en zout naar smaak
-Feta 100 gram
-Amandelen 50 gram

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in met olijfolie of roomboter. Beleg de springvorm met het bladerdeeg, zorg ervoor dat het bladerdeeg de hele bodem en de randen bedekt. Was de pompoen en schil hem. Snijd plakken van ongeveer 1/2 cm van de pompoen. Beleg het bladerdeeg met één laag pompoen, strooi zout, peper en de helft van de blaadjes tijm over de pompoen.

Snipper de ui en snijd 2 teentjes knoflook fijn. Rasp de schil van de winterwortel en snijd de wortel in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui, knoflook en de wortel in ongeveer 5 minuten gaar. Doe deze groenten in de springvorm op de laag met pompoen.
Leg weer een laatste laag pompoen op het ui en knoflookmengsel.

Pak een mengkom en doe de eieren en de melk daarin. Klop het geheel goed los met een garde. Snijd de rozemarijn fijn en doe deze bij het mengsel samen met de overige tijm. Pers het laatste teentje knoflook en voeg aan het eiermengsel toe. Breng op smaak met peper en zout. Giet het eiermengsel over de quiche heen.
Brokkel de feta en bestrooi de quiche met deze feta en de amandelen.
Zet hem ongeveer 40 minuten in de oven tot de quiche helemaal gaar is.

Tip: Kijk tussendoor of de bovenkant van de quiche niet te hard gaat (te bruin wordt), als dat zo is kun je de bovenkant van de quiche bedekken met bakpapier.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Je bent succesvol ingeschreven voor mijn nieuwsbrief