Van helemaal gladde babyhapjes naar stukjes

Vanaf dat je kleintje 6+ maanden is, is je baby er qua motoriek aan toe om stukjes te eten. Hij kan zelf voedsel pakken en het naar zijn mond brengen. Dat betekent niet dat het makkelijk is, je baby zal flink moeten oefenen. Een broodkorst of cracotte cracker is perfect als eerste stukjes-ervaring.

Elk baby’tje is er op een ander moment aan toe, mijn kinderen wilden toevallig alle drie rond de 8 maanden liever geen gepureerde hapjes meer. Sommige kinderen zijn veel langer blij met gepureerde hapjes. Ik merkte het bij mijn dochters dat de gepureerde hapjes niet meer zo interessant waren en ze enorm geïnteresseerd waren in wat er op ons bord lag. Als ze een stukje van ons bord in hun hand kregen waren ze zo blij, dat ik duidelijk wist dat ze meer hiervan wilden.

Het is sowieso goed om te oefenen met stukjes groenten en fruit voordat je baby 10 maanden is, anders kan het daarna weer lastiger worden om eraan te wennen. In plaats van een gepureerd hapje kun je nu dus gaan experimenteren met stukjes groenten en fruit. Of je gaat voor een combinatie van gepureerd EN stukjes. Zo weet je zeker dat je baby wel genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt (via gepureerd), maar geef je je baby toch de autonomie om zelf te eten.

Klik hier voor meer informatie over de keuze voor stukjes of gepureerde hapjes.

De harde fruit- en groentesoorten lenen zich daar niet zo goed voor, maar bijvoorbeeld watermeloen gaat perfect! (schrik niet van de luier de volgende dag, verteren van stukjes is blijkbaar nog moeilijk ;-))

Watermeloen, gewone rijpe meloen, rijpe mango, banaan, gekookte appelpartjes, zachte peer, gekookte tomatenpartjes, heel zacht gekookte worteltjes, pompoen, zoete aardappel, pastinaak, bloemkool, broccoli, pruim en vijg.

Bezig met de eerste hapjes? Download mijn gratis e-book met tips hoe je je baby helpt een gezonde eter te worden. Een gezond eetpatroon start nu en jij je kunt je baby helpen het te ontwikkelen. Kijk hier

 

Reactie plaatsen