Bloemkoolhapje (4 maanden)

Herhaling van dezelfde smaak

Dit bloemkoolhapje is geschikt als een van de eerste hapjes (vanaf 4 maanden). Geef het een dag of 3 achter elkaar, zodat je baby rustig kan wennen aan de smaak van bloemkool.
Het lijkt saai om een paar dagen achter elkaar hetzelfde hapje te geven, maar voor je baby is alles nieuw. De smaak, de structuur en het eten van een lepeltje zijn allemaal nieuwe ervaringen voor je baby. Niet saai dus, maar een groot avontuur!

Als je baby vaker dezelfde smaak aangeboden krijgt, gaat hij de smaak steeds meer waarderen. Je oefent dus echt met het leren kennen en leren waarderen van een smaak.

Benodigdheden

200 gram bloemkool
Extra vergine olijfolie 

Bereiden

Maak kleine roosjes van de bloemkool. Zet een pan water op het vuur. Gebruik bij voorkeur een stoommandje om de bloemkool te garen, heb je deze niet dan kun je de bloemkool ook gaar koken in weinig water. Stoom of kook de bloemkool ongeveer 15-20 minuten (ligt aan het formaat dat je hebt gesneden, maar de bloemkool moet goed zacht zijn).
Haal de bloemkool uit de pan en doe in een keukenmachine of staafmixer. Pureer het geheel glad, voeg wat kookvocht toe om hem minder dik te maken. Controleer goed of de puree echt glad is, pureer anders nog langer. Voeg een scheutje olijfolie toe.

Geef een gedeelte (10-20 gram) aan je kleintje en gebruik de rest om in te vriezen in een ijsblokjesvorm.

Het feest van het eerste hapje - met recept -
Door

Het feest van het eerste hapje - met recept -

op 08 Feb 2021

[…] Het recept van Rosa’s eerste hapje was een bloemkoolhapje. Deze is voor baby’s vanaf 4 maanden. Geef het een dag of 3 achter elkaar, zodat je baby rustig kan wennen aan de smaak van bloemkool. Je hebt alleen maar bloemkool en wat olijfolie nodig. Kook de bloemkool, pureer heel goed en voeg wat olie toe. Voor het gehele recept en de superhandige bewaartip kijk dan op mamarooskookt.nl. […]

Reactie plaatsen