Makkelijk en snel verse hapjes bereiden

Zo leer je jouw baby gezond eten!

baby met lepel

De basis voor een gezond en gelukkig leven leg je nu!

Herken je dit?

 • Je voelt je onzeker over de eerste hapjes van je baby
 • Je hebt het druk, zorgen voor je baby kost veel tijd
 • Je hebt een voorkeur voor verse babyhapjes maar kant en klare babyvoeding lijkt je makkelijk
 • Je raakt in de war van alle verschillende adviezen over babyvoeding
 • Je weet niet goed  welke producten geschikt zijn voor je baby
 • Je wil het graag goed doen en vindt gezond eten voor je baby belangrijk

Genieten van je baby


Je hebt de allerliefste lieve baby en wat geniet je ervan!

De eerste lach en de eerste keer omrollen, hele bijzondere momenten!

 Nu komt er weer een leuke nieuwe fase bij, de eerste hapjes! 

Wat zou het fijn zijn als jouw baby goed leert eten zodat jullie samen gaan genieten van heel veel gezellige etentjes.


Druk


Genieten is het zeker, maar... wat een drukte! Wat moet je veel plannen om alles goed voor elkaar te krijgen. Rekening houden met slaapjes, melkvoedingen en je baby verzorgen kost heel veel tijd. Misschien heb je  ook nog gebroken nachten, wat ook niet bijdraagt aan je energie.

baby met lepel

CZ vergoed deze cursus volledig voor jou!

Een gezond eetpatroon start nu

Met deze cursus word je stap voor stap meegenomen in de wereld van babyvoeding.

Twee uur de keuken in en je hebt door een super goede voorbereiding alle hapjes voor 2 maanden klaar!

 Je maakt gebruik van de vriezer om de hapjes te bewaren, hierdoor blijft de smaak en voedingswaarde van jouw hapjes optimaal.


Je krijgt dagmenu's en benodigdheden om deze menu's snel en makkelijk voor te bereiden. Zo weet je precies wat je elke dag kunt geven. De menu's houden rekening met het leren kennen van nieuwe smaken, opbouw van structuur en met het rustig introduceren van allergenen, waardoor de kans op allergieën bij je baby verkleind wordt.


 • Verse hapjes zijn ECHT lekker en ECHT gezond
 • Het kost je weinig tijd om de hapjes te maken
 • Je voelt je zeker over je aanpak en hebt een goed gevoel wanneer je je baby een hapje geeft
 • Je hebt geen stress in de keuken of tijdens het eetmoment
 • Jullie eetmoment is gezellig!

Binnen 2 uur bereid je alle hapjes voor 60 dagen

Als “nieuwe” moeder was ik erg zoekende hoe ik mijn baby het beste kon laten kennismaken met het eten van vast voedsel. Ik ben erg blij dat ik de cursus van Roos heb gevonden.

baby met babyhapje
Chantal en Saar

Ik was als kersverse moeder nog erg onzeker over hoe ik alles het beste kon bereiden. Met de cursus van Roos, vol goede tips en tricks werd het een makkie. Zeker een aanrader!

Mama en baby
Elke en Liz

Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus. Het gaf me zekerheid dat ik alles goed deed in het begin en in de loop van tijd gaf het me vooral een makkelijke manier om mijn dochter altijd vers en gevarieerd te laten eten.

Mama en baby
Eva en Mia

Start nu meteen met je baby gezond leren eten

Het eetpatroon wat een kindje in de eerste twee jaar van zijn leven aangeleerd krijgt houdt hij vaak later in zijn leven ook vast. De babyfase is dus de belangrijkste fase voor het ontwikkelen van een gezond eetpatroon! 


Baby’s die zelfgemaakte babyhapjes hebben gehad, eten méér groenten en fruit als ze ouder zijn dan kinderen die kant en klare babyvoeding hebben gehad en hebben een gezonder eetpatroon.

Cursus lekker leren eten

Online cursus - 

Hoe en wat?

Volg de cursus op  jouw ideale moment. Je krijgt meteen toegang tot het online platform en de app en je behoudt altijd toegang


Hier vind je videolessen, boodschappenlijsten, receptenboeken, eetschema's en checklists. Zo leer jij je baby met gemak goed eten!


Alles is voor je uitgedacht, jij hoeft het alleen nog maar uit te voeren. Hierdoor bespaar je veel tijd en voorkom je onzekerheid.
Fruithapje banaan

Wat kun je verwachten bij het volgen van de cursus?

 • Je baby heeft de basis gelegd voor een gezond eetpatroon
 • Je kunt zelf lekkere en gezonde hapjes maken voor je baby
 • Je hebt de kans op allergieën bij je kindje verkleind
 • Je vriezer ligt vol met babyhapjes
 • Je kindje is gezellig aan tafel en eet goed mee
 • Je baby heeft de pure smaak van groenten en fruit leren kennen en accepteert nieuwe smaken makkelijker
 • Je hebt zelfvertrouwen gekregen en weet nu hoe je je baby kan begeleiden bij leren eten

Met veel plezier hebben we de cursus gevolgd en veel nieuwe en nuttige inzichten opgedaan. Het is fijn om bewust met gezonde voeding bezig te zijn en zeker ook in het licht van, en voor en met, onze dochter nu al een goede basis te leggen en gezonde eetgewoontes aan te leren. De cursus gaf hiervoor veel nuttige tips en handvatten. Top ook de tips om bijna oneindig te combineren met groenten en fruit. Raad de cursus van harte aan.

Baby bakje
Sander en Reina

Het was voor mij erg bevrijdend dat ik als nieuwe mama niet ook nog heb hoeven nadenken over gerechtjes en wat de kleine wel of niet zou mogen eten. Het is allemaal nieuw, dus ergens bij geholpen worden is enorm fijn! Je wordt door Mama Roos meegenomen in wat goed is voor je kleine en wanneer je pas moet beginnen met de hapjes en hoe je de hapjes het beste kan maken. Ik vind de cursus echt een aanrader voor alle beginnende ouders!

Baby arnella
Arnella en Mateo

Al ruim 2000 ouders gebruiken mijn methoden

Cursus lekker leren eten

Lekker leren eten - voor baby's van 4 tot 10 maanden

Cursus wordt volledig vergoed als je aanvullend verzekerd bent bij CZ met een jongeren, gezinnen of 50+ verzekering. Betaal de cursus en dien de factuur in bij CZ.


Na aanmelding kun je meteen starten met de cursus!

€ 60,-

De voordelen bij het volgen van de cursus

Makkelijk en snel

Je hapjes zijn snel voorbereid en makkelijk te maken, je weet precies wanneer je wat geeft.

Geen stress

Als je baby honger heeft hoef je je zelfgemaakte hapje alleen maar op te warmen, easy!

Smaakontwikkeling

Je baby leert gezonde smaken waarderen en bouwt een gezond eetpatroon op.
Mama Roos met rosa

Wie is Mama Roos?

Hi! Ik ben Roos, trotse mama van Veere (6), Sterre (4) en Rosa (2). Toen mijn meiden nog in de luiers zaten, had ik behoefte aan houvast en zekerheid voor het maken van gezonde babyhapjes.


Ik ben er namelijk van overtuigd dat gezonde babyvoeding de basis is voor een gezond leven. In die tijd vond ik die houvast nergens. Daarom besloot ik mijn kennis van voeding, onderwijs en psychologie te gebruiken en eetschema’s te ontwikkelen die ouders écht verder helpen.


Ik maakte eetschema’s, boodschappenlijsten en werkte gezonde recepten uit. Het begin van Mama Roos Kookt... Inmiddels gebruiken al 2000 ouders mijn werkwijze.

mama roos bekend van

Wat ik zo fijn vind aan de cursus is dat onze zoon stap voor stap nieuwe (gezonde) smaken leert eten. Hij proeft de pure smaken van de verschillende groentes die ik in een handomdraai voor hem klaar kan maken. De cursus biedt alles wat wij nodig hebben om een goede start te maken aan het leren eten. Het is ontzettend leuk (en voor mij ook heel leerzaam) om dit voor hem te kunnen doen.

Fruithapje
Corine

Door de cursus was het makkelijk om ons zoontje kennis te laten maken met verschillende soorten groente en fruit. Ik vond de 60-dagen schema's heel handig, lekker afwisselend en nooit na hoeven denken wat je nu weer gaat geven. Met ondertussen de geruststellende gedachte dat een expert er al over heeft nagedacht wat je wanneer mag geven en hoe vaak om je kleintje eraan te laten wennen.

mais getekend
Sandra

Wat ik fijn vond aan deze cursus is dat het heel duidelijk geschreven is. Met een handig overzicht wat je elke dag voor hapje aan je kleintje kan geven.

Echt een goede start voor je kleintje om smaken te leren kennen. Ik ben nu zwanger van mijn 2e kindje en daar ga de cursus ook zeker weer bij gebruiken.

biet getekend
Christel

Ik ben heel blij met de cursus van Roos kookt. Naast inspiratie voor wat te geven (Ik zou zelf bijvoorbeeld nooit op pastinaak zijn gekomen), werkt het systeem met invriezen heel makkelijk. Bij mijn eerste dochter heb ik best wel vaak potjes gegeven door de week, wat niet geholpen heeft om haar een goede eter te maken doordat alles redelijk hetzelfde smaakt. Door het systeem van de ijsblokjes ben je 1 middag druk met koken om vervolgens ruim een maand voldoende eten te hebben.

Larissa Oostenrijk 

Het is een super leuke en toegankelijke cursus. Fijn om alles in je eigen tijd te kunnen doen met alle gegeven tips. Emma, onze dochter was gek op alle hapjes en genoot ontzettend. Nu nog steeds is ze gek op groente en schuift ze alles graag naar binnen. Het schema vonden we erg fijn, zo kreeg ze de diverse groentes en fruit gevarieerd binnen en kon ze alles proeven. Echt super!' 

Kirsten van Veen en Emma

Als je kindje vier maanden wordt, is het zover: het eerste hapje! Maar hoe doe je dat dan? Zonder Mama Roos had ik niet goed geweten hoe ik van mijn dochter een eter moest maken, laat staan een goede eter! Met filmpjes, recepten, boodschappenlijstjes en uitleg met een professionele onderbouwing zorgt mama Roos voor een vliegende start op het gebied van eten! En dat alles verpakt in een superleuke lay-out! Ik ben enthousiast en Saar is dat ook :-)!

Joyce Thönnissen en Saar

Klaar voor verse hapjes?