Mama Roos
Groenten en fruit

Mama Roos

Gezond leren eten voor baby's en peuters

Mama Roos

Baby's en peuters gezond leren eten

Hi! Ik ben Mama Roos, mama van drie meiden (Veere, Sterre en Rosa), kindervoedingsexpert én oprichter van mamarooskookt.nl


Ik help sinds 2017 ouders met het ontwikkelen van een gezond eetpatroon bij hun baby of peuter. Hoe ik dat doe? Met behulp van mijn baby- en peutervoeding cursus, mijn uitgewerkte eetschema’s en concrete tips.

Gezond eten maakt gelukkig

Mama Roos met rosa

Mijn wortels 🥕

Toen ik nog les gaf over voeding op het HBO, zag ik de struggle bij een vriendin. Ze vond het ontzettend belangrijk dat haar zoontje gezond zou eten, maar hij at allesbehalve groenten. M’n vriendin probeerde van alles: belonen, straffen, spelletjes… maar helaas, zonder resultaat. 


In diezelfde periode was ik aanwezig bij een congres voor mijn werk. Het ging over de eerste 1000 dagen van een mensenleven. De dagen waarin de basis wordt gelegd voor de gezondheid van een kindje en smaakvoorkeuren ontstaan. Een eyeopener, dé reden waarom het bij mijn vriendin zo moeizaam ging. 


Ik besloot dat als ik zwanger zou worden (want ja, mijn eierstokken rammelde al), ik me hier nog verder in ging verdiepen. 


Precies twee jaar later zat ik op hetzelfde congres, maar nu als docent EN mama. Onverwacht raakte deze editie me flink, omdat het ineens ook betrekking had op mijn gezin. 


Vrij kort daarna volgde het besef dat ik andere ouders mee wilde helpen, eigenlijk wat mijn vriendin eerder heel goed had kunnen gebruiken.

Het enige wat ik moest doen was mijn kennis over voeding en psychologie combineren, zodat het wetenschappelijke praktisch werd en er een methode ontstond die iedereen kon gebruiken. En zo werd Mama Roos Kookt geboren. 

peuter met watermeloen

🥦 Veere haar lievelingseten is pastinaak

🥦 Sterre eet stiekem de tomaten uit de moestuin, zodat er bijna nooit eentje in de pan belandt

🥦 Rosa wil altijd helpen met koken, maar neemt vervolgens hele happen uit de groenten die ik haar vraag te wassen. Dus halve paprika's of komkommers, daar kijkt niemand raar van op bij ons thuis!

finalist nieuwe lekkerbek

Mama Roos in de media

Dit had ik nooit durven dromen… In 2018 presenteerde ik mijn methode voor babyvoeding aan het tv-programma de Nieuwe Lekkerbek van Omroep MAX.


Wat voor mij logisch was, bestempelde de jury (onder andere Alain Caron en Robert Kranenborg) als: lekker, makkelijk in gebruik en een goede basis voor een volgende generatie. Ik behaalde met veel plezier de finale! 

mama roos bekend van

Gezond snacken bestaat

baby en peuter

Groei op als groenten-lover 

Met mijn methode groeit jouw kindje op met gezonde voeding en gaat hij/zij echt van groenten en fruit houden. Terwijl jouw baby in je buik zit, heeft jouw eetpatroon al effect op de smaakvoorkeur van je kindje. Wist je dat? 


Dat geldt ook bij borstvoeding, de eerste hapjes, etc. Maar gelukkig is in de eerste 5 jaar de smaakvoorkeur van je kindje nog te beïnvloeden. Maar hoe eerder, hoe beter. 


Dus wil jij voor jouw kindje een gezonde basis creëren en voorkomen dat jouw kindje geen groenten en fruit lust? Maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken?


Dan is mijn methode de moeite waard om eens te bekijken. Je vindt deze in de babycursus, peutercursus of eetschema’s.


Mijn grootste wens: dat jullie eetmomentjes samen écht gezellig worden en jouw kindje, net als mijn kinderen, kiest voor een gezonde snack!

Meer Mama Roos

Wil je meer over mijn methode lezen, zien of horen?

Blogs en recepten

De lekkerste recepten voor baby's en peuters EN praktische tips voor een gezonde opvoeding

Mama Roos

Podcasts

Mama Roos Kookt in je oren. 

Persoonlijke verhalen EN praktische tips voor je baby en peuter

Mama Roos Eten

Instagram

Zien hoe ik mijn kids gezond leer eten? Waardevolle tips, recepten en mijn leven deel ik op instagram

Wat anderen over Mama Roos zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Makkelijk variëren

Ik ben helemaal enthousiast over de cursus van Roos! Bij mijn eerste dochter maakte ik ook de babyhapjes al zelf, maar op deze manier is het veel makkelijker om te variëren en dus veel verschillende smaken aan te bieden. Het scheelt je ook heel veel tijd!
mama jeske en baby suus

Mama Jeske en baby Suus

De recepten zijn makkelijk
Dankzij de recepten en het schema van Mama Roos wist ik precies wat ik ons zoontje kon gaan geven vanaf 4 maanden. Ook groentesoorten die wij zelf amper eten zoals pastinaak. De recepten zijn heel gemakkelijk en heb je zo gemaakt. Daarna kan het leukste stuk beginnen; alles samen proeven en ontdekken!
Papa Michiel en baby Loek
Papa Michiel en baby Loek

Onze peuter proeft!

De peutercursus van mama Roos geeft je op een ongedwongen manier inzicht in de belevingswereld van je peuter aan tafel. De kleine opdrachtjes helpen om uit te proberen wat bij jezelf maar ook wat bij je peuter past. Door de cursus zijn we als ouders wat meer gaan stilstaan bij onze aanpak en wat daar wel en niet handig in is. Het was even zoeken maar we hebben nu een simpele en vooral gezellige strategie aan tafel en het werkt! Onze peuter proeft, van alles wat we hem voor zetten, ‘iets’ en soms zelfs nog meer :).


Maar het belangrijkste: de rust en gezelligheid aan tafel is weer terug!
doperwt
Karin Swinkels