Cursus babyvoeding

Een gezond eetpatroon voor je baby?

De basis voor een goede gezondheid leg je nu

Gezonde babyvoeding is de basis voor een 

gezond en gelukkig leven!

In no-time verse hapjes maken

cursus babyvoeding

Herken je dit?

 • Je voelt je onzeker over de eerste hapjes van je baby
 • Je hebt het druk, zorgen voor je baby kost veel tijd
 • Je hebt een voorkeur voor verse babyhapjes
 • Je raakt in de war van alle verschillende adviezen over babyvoeding
 • Je weet niet goed welke producten geschikt zijn voor je baby
 • Je wil het graag goed doen
 • Je vindt gezond eten voor je baby belangrijk

Genieten van je baby

Je hebt de allerliefste lieve baby en wat geniet je ervan! De eerste lach en de eerste keer omrollen, hele bijzondere momenten, nu komt er weer een nieuwe fase bij, de babyhapjes

 

Druk en moe

Genieten is het zeker, maar... wat een drukte! Wat moet je veel plannen om alles goed voor elkaar te krijgen. Rekening houden met slaapjes, melkvoedingen en je baby verzorgen kost heel veel tijd.


In no-time verse hapjes

Natuurlijk wil je graag dat je baby een gezond eetpatroon ontwikkelt, maar je hebt geen tijd om elke dag een vers hapje te bereiden. Gelukkig hoeven verse hapjes ook niet veel tijd te kosten!

gezonde babyvoeding

Binnen 2 uur heb je alle babyhapjes 

voor 2 maanden bereid

Een gezond eetpatroon start nu

Met deze cursus ontwikkelt jouw baby een gezond eetpatroon.

Door een goede aanpak leert je baby de smaak van groenten en fruit kennen en waarderen!


Twee uur de keuken in en je hebt door een super goede voorbereiding alle hapjes voor 2 maanden klaar!

 Je maakt gebruik van de vriezer om de hapjes te bewaren, hierdoor blijft de smaak en voedingswaarde van jouw hapjes optimaal.


Je krijgt voor elke fase dagmenu's, receptenboeken, boodschappenlijsten en heel veel achtergrondinformatie. 

 Zo weet je precies wat je elke dag kunt geven. De menu's houden rekening met het leren kennen van nieuwe smaken, opbouw van structuur en met het rustig introduceren van allergenen, waardoor de kans op allergieën bij je baby verkleind wordt. 


 • Verse hapjes zijn ECHT lekker en ECHT gezond
 • Het kost je weinig tijd om de hapjes te maken
 •  Met een goed gevoel geef je jouw vers gemaakte hapjes
 • Je hebt geen stress in de keuken of tijdens het eetmoment
 • Jullie eetmoment is gezellig!

De voordelen bij het volgen van de cursus

Makkelijk en snel

Je hapjes zijn snel voorbereid en makkelijk te maken, je weet precies wanneer je wat geeft.

Geen stress

Als je baby honger heeft hoef je je zelfgemaakte hapje alleen maar op te warmen, easy!

Smaakontwikkeling

Je baby leert gezonde smaken waarderen en bouwt een gezond eetpatroon op.
baby met hapje

Fase 1 (4-6 maanden)

In deze fase ligt de focus op gezonde smaken leren kennen.

Voor het maken van de babyhapjes krijg je o.a. boodschappenlijsten, receptenboeken, instructiefilmpjes en een 60-dagen schema.


Maak alle hapjes voor deze fase binnen 2 uur klaar!

babyhapjes

Fase 2 (6-10 maanden)

Je gaat het smakenpalet uitbreiden, met kruiden, specerijen en veel nieuwe producten. Ook ga je oefenen met structuren en het geven van stukjes voedsel. Je baby wil en mag steeds meer zelf doen.


Ook hier krijg je boodschappenlijsten, voedingsschema's, waardevolle masterclasses, inspiratie en achtergrondinformatie.

zelf eten

Fase 3 (10-14 maanden)

De vaste voeding gaat een steeds belangrijkere rol spelen en melk steeds minder. Je oefent met smaken en je baby gaat richting met de pot mee eten.

Krijg meer dan 100 recepten om op een makkelijke manier babyhapjes te maken en je leert ook over eetgedrag. Ook leer je hoe je kunt koken zodat het hele gezin dezelfde maaltijd kan eten. Een product net anders snijden of iets weglaten of toevoegen is soms het geheim om iedereen van dezelfde maaltijd te laten genieten. 

Met liefde bereid

Start nu meteen met Lekker Leren eten

Het eetpatroon wat een kindje in de eerste twee jaar van zijn leven aangeleerd krijgt houdt hij vaak later in zijn leven ook vast. De babyfase is dus de belangrijkste fase voor het ontwikkelen van een gezond eetpatroon! 


Baby’s die zelfgemaakte babyhapjes hebben gehad, eten méér groenten en fruit als ze ouder zijn dan kinderen die kant en klare babyvoeding hebben gehad en hebben een gezonder eetpatroon.

Cursus lekker leren eten

Online cursus babyvoeding

Volg de cursus op  jouw ideale moment. Via het online platform en de app kun je alles bekijken wanneer het jou uitkomt. 


Alles is voor je uitgedacht, jij hoeft het alleen nog maar uit te voeren. Hierdoor bespaar je tijd en voorkom je onzekerheid.


Kijk instructiefilmpjes, gebruik checklists, boodschappenlijsten, voedingsschema's, receptenboeken en nog veel meer fijns!

Al ruim 5000 ouders gebruiken deze methode!

Fruithapje banaan

Resultaten bij het volgen van de cursus

 • Je baby heeft een gezond eetpatroon ontwikkeld
 • Je hebt de kans op allergieën bij je kindje verkleind
 • Je vriezer ligt vol met heerlijke babyhapjes
 • Je kindje is gezellig aan tafel
 • Je baby heeft de smaak van groenten en fruit leren kennen
 • Je weet wat jij als ouder kunt doen om je baby gezond te leren eten
 • Met zelfvertrouwen help jij je baby eten  

Als “nieuwe” moeder was ik erg zoekende hoe ik mijn baby het beste kon laten kennismaken met het eten van vast voedsel. Ik ben erg blij dat ik de cursus van Roos heb gevonden.

baby met babyhapje
Chantal en Saar

Ik was als kersverse moeder nog erg onzeker over hoe ik alles het beste kon bereiden. Met de cursus van Roos, vol goede tips en tricks werd het een makkie. Zeker een aanrader!

Mama en baby
Elke en Liz

Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus. Het gaf me zekerheid dat ik alles goed deed in het begin en in de loop van tijd gaf het me vooral een makkelijke manier om mijn dochter altijd vers en gevarieerd te laten eten.

Mama en baby
Eva en Mia

Met veel plezier hebben we de cursus gevolgd en veel nieuwe en nuttige inzichten opgedaan. Het is fijn om bewust met gezonde voeding bezig te zijn en zeker ook in het licht van, en voor en met, onze dochter nu al een goede basis te leggen en gezonde eetgewoontes aan te leren. De cursus gaf hiervoor veel nuttige tips en handvatten. Top ook de tips om bijna oneindig te combineren met groenten en fruit. Raad de cursus van harte aan.

Baby bakje
Sander en Reina

Het was voor mij erg bevrijdend dat ik als nieuwe mama niet ook nog heb hoeven nadenken over gerechtjes en wat de kleine wel of niet zou mogen eten. Het is allemaal nieuw, dus ergens bij geholpen worden is enorm fijn! Je wordt door Mama Roos meegenomen in wat goed is voor je kleine en wanneer je pas moet beginnen met de hapjes en hoe je de hapjes het beste kan maken. Ik vind de cursus echt een aanrader voor alle beginnende ouders!

Baby arnella
Arnella en Mateo

Cursus lekker leren eten

Cursus Lekker leren eten

Online platform, app en community


Krijg meteen toegang tot de online leeromgeving


Levenslang toegang!

€ 229,-
cursus babyvoeding

Tijdelijke bonus - Deelname aan live masterclasses en vragenuurtjes (twv € 120)

Cursus Lekker Leren Eten

+ Coaching - stel 3 maanden lang al je vragen via whatsapp aan Mama Roos

Krijg meteen toegang tot de online leeromgeving


Levenslang toegang!

€ 399,-
babyhapjes
Tijdelijke bonus - Deelname aan live masterclasses en vragenuurtjes (twv € 120)

100% tevredenheid gegarandeerd!

Toch niet wat je had gehoopt? Laat het me binnen 7 dagen weten en ik geef je met liefde je investering terug.

Wat ik zo fijn vind aan de cursus is dat onze zoon stap voor stap nieuwe (gezonde) smaken leert eten. Hij proeft de pure smaken van de verschillende groentes die ik in een handomdraai voor hem klaar kan maken. De cursus biedt alles wat wij nodig hebben om een goede start te maken aan het leren eten. Het is ontzettend leuk (en voor mij ook heel leerzaam) om dit voor hem te kunnen doen.

Fruithapje
Corine

Door de cursus was het makkelijk om ons zoontje kennis te laten maken met verschillende soorten groente en fruit. Ik vond de 60-dagen schema's heel handig, lekker afwisselend en nooit na hoeven denken wat je nu weer gaat geven. Met ondertussen de geruststellende gedachte dat een expert er al over heeft nagedacht wat je wanneer mag geven en hoe vaak om je kleintje eraan te laten wennen.

mais getekend
Sandra

Wat ik fijn vond aan deze cursus is dat het heel duidelijk geschreven is. Met een handig overzicht wat je elke dag voor hapje aan je kleintje kan geven.

Echt een goede start voor je kleintje om smaken te leren kennen. Ik ben nu zwanger van mijn 2e kindje en daar ga de cursus ook zeker weer bij gebruiken.

biet getekend
Christel

Ik ben heel blij met de cursus van Roos kookt. Naast inspiratie voor wat te geven (Ik zou zelf bijvoorbeeld nooit op pastinaak zijn gekomen), werkt het systeem met invriezen heel makkelijk. Bij mijn eerste dochter heb ik best wel vaak potjes gegeven door de week, wat niet geholpen heeft om haar een goede eter te maken doordat alles redelijk hetzelfde smaakt. Door het systeem van de ijsblokjes ben je 1 middag druk met koken om vervolgens ruim een maand voldoende eten te hebben.

Larissa Oostenrijk 

Het is een super leuke en toegankelijke cursus. Fijn om alles in je eigen tijd te kunnen doen met alle gegeven tips. Emma, onze dochter was gek op alle hapjes en genoot ontzettend. Nu nog steeds is ze gek op groente en schuift ze alles graag naar binnen. Het schema vonden we erg fijn, zo kreeg ze de diverse groentes en fruit gevarieerd binnen en kon ze alles proeven. Echt super!' 

Kirsten van Veen en Emma

Als je kindje vier maanden wordt, is het zover: het eerste hapje! Maar hoe doe je dat dan? Zonder Mama Roos had ik niet goed geweten hoe ik van mijn dochter een eter moest maken, laat staan een goede eter! Met filmpjes, recepten, boodschappenlijstjes en uitleg met een professionele onderbouwing zorgt mama Roos voor een vliegende start op het gebied van eten! En dat alles verpakt in een superleuke lay-out! Ik ben enthousiast en Saar is dat ook :-)!

Joyce Thönnissen en Saar
                   

Veelgestelde vragen cursus babyvoeding

Kost het me veel tijd om de cursus te volgen?

Zeker niet, het levert je juist tijd op. Doordat je alle babyhapjes voorbereidt kost het op het moment dat je de hapjes gaat geven maar weinig tijd. Bovendien is de cursus online, dit houdt in dat je het kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Als je baby even ligt te slapen bijvoorbeeld. Je hoeft de cursus niet in één keer te volgen, maar je doet het beetje bij beetje op een moment waarop jij tijd hebt.

Mijn baby is al ouder dan 4 maanden, kan ik dan nog starten met de cursus?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om later te beginnen het het geven van hapjes. Als je tussen de 4 en de 6 maanden begint dan zijn alle drie de fases interessant voor je.
Als je baby 6 maanden of ouder is dan start je met fase 2, maar je gebruikt nog wel de extra informatie (achtergrondinformatie en instructies voor het maken van de hapjes) uit fase 1. Vandaar dat ik fase 2 en 3 niet los aanbied. Omdat je levenslang toegang krijgt kun je deze cursus ook bij een volgend kindje weer gebruiken.

Ik kan niet goed koken, kan ik dan wel babyhapjes maken?

Ja, je hoeft zeker niet goed te kunnen koken. Voor het maken van babyhapjes heb je weinig vaardigheden nodig. Je moet wel groenten kunnen koken

Welke keukenapparatuur heb ik nodig om de babyhapjes te kunnen maken?

Je hebt minstens 1 kookpan nodig. Hoe meer pannen je hebt, hoe sneller je alles voorbereid hebt. Idealiter heb je 5 kookpannen. Heb je er minder, dan moet je het gewoon in kleinere stappen maken.

Je hebt ijsblokvormpjes nodig. Bij de AH verkopen ze hele fijne vormen met een dekseltje erbij. Dit is het meest hygiënisch. Maar ook met andere ijsblokvormpjes kun je aan de slag. Het is wel handig als je meerdere vormen hebt. Ik adviseer je om er minstens 4 aan te schaffen.

Je hebt iets nodig om te pureren, dit hoeft zeker geen speciale ‘babycook’ te zijn, een keukenmachine of staafmixer werkt net zo handig.

Je hebt diepvriesbakjes of diepvrieszakjes nodig om de groenteblokjes in op te kunnen slaan.

Je hebt een vriezer nodig. Ik heb zelf één la van de vriezer in gebruik voor de hapjes, dat is meer dan genoeg.

Wijkt jouw aanpak af van wat het consultatie aanbeveelt?

Nee, mijn ervaring is alleen dat het consultatiebureau wel adviezen geeft, maar hier geen praktische invulling voor heeft. Deze cursus houdt zich wel aan de adviezen van het voedingscentrum en het consultatie bureau, maar maakt het toegankelijk en praktisch toepasbaar.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Mocht je nog een kindje krijgen, dan kun je alle lessen, schema's en tools weer inzetten voor je baby.

Zijn er vaste tijdstippen en momenten dat ik aanwezig moet zijn?

Nee hoor, je volgt de cursus op je eigen tempo en je eigen moment. Je logt in op het online platform op het moment dat jij tijd hebt.
Er is elke maand een live sessie voor jouw vragen, als je daar niet aanwezig kunt zijn ontvang je de opname.

Kan ik vragen stellen als ik bezig ben met de cursus?

Ja zeker! Elke maand geef ik een live sessie en hier beantwoord ik alle vragen. Daarnaast krijg je toegang tot onze eigen community waarin je al je vragen kunt stellen aan gelijkgestemde ouders en aan mij.

Hoe kan ik de cursus volgen?

Je krijgt na aanmelding meteen toegang tot het online platform en de app. Via deze omgeving kun je alle instructiefilmpjes kijken en alle bestanden inzien/downloaden. Gewoon, wanneer het jou uitkomt dus :-)

Klaar voor de eerste hapjes?