Cursus verse babyvoeding | Mama Roos Kookt
Groenten en fruit

Een blij kindje door verse babyvoeding

Verklein de kans op allergieën en creëer een voorkeur voor gezonde smaken

baby met lepel
cursus babyvoeding

Klaar voor de eerste hapjes van je baby?

 • Vind je het nog erg spannend?
 • Heb je geen puf om je erin te verdiepen?
 • Denk je dat verse hapjes aanbieden onmogelijk is met je volle agenda?
 • Raak je in de war van alle adviezen over babyvoeding?
 • Heb je geen idee welke producten geschikt zijn voor je baby?
 • Word je onzeker van deze nieuwe fase? Hoe, wat, wanneer…?
groentehapje spruitjes zoete aardappel

Vertrouwen en rust

De cursus babyvoeding geeft je (weer) vertrouwen en brengt rust.


Je gaat aan de slag met de 3-fase methode, dat volledig voor je is uitgedacht en uitgewerkt.


Met deze methode maak je van jouw baby gegarandeerd een goede en gezonde eter, ook op latere leeftijd. En wordt de kans op allergieën verkleint.

In no-time verse hapjes maken

Al ruim 5000 ouders gebruiken deze methode

Hoe zou het zijn als het geven van babyhapjes soepel verloopt? Zodat…

 • Je geniet van deze nieuwe fase met jouw kleine spruit
 • Je niet continue het gevoel hebt dat je moet hollen
 • De eetmomentjes echt gezellig worden
 • Je het gevoel hebt dat je het onder controle hebt
 • Je zeker weet dat je het geven van babyhapjes goed aanpakt
 • En ook nog kunt terugvallen op een uitgewerkt plan

Baby’s die verse babyhapjes hebben gehad, eten méér groenten en fruit als ze ouder zijn dan kinderen die kant en klare babyvoeding hebben gehad en hebben een gezonder eetpatroon.

Over de cursus babyvoeding

Je krijgt direct en onbeperkt toegang tot het online platform, de community en de app. Alles is voor je uitgewerkt: dagmenu’s, receptenboeken, boodschappenlijsten, achtergrondinformatie en nog veel meer. Zo weet je precies wat je elke dag kunt en mag geven.


De menu’s houden rekening met het leren kennen van nieuwe smaken en de opbouw van structuur in de verse hapjes. Om tijd te besparen, maak je gebruik van de vriezer. Daarin kun je prima je verse babyhapjes bewaren en blijven de pure smaken en benodigde voedingswaarden behouden.

Je gaat aan de slag met het rustig introduceren van allergenen, waardoor de kans op allergieën bij je baby verkleind wordt.

De voordelen bij het volgen van de cursus

Makkelijk en snel

Binnen 1 uur tijd, verse hapjes voor een hele maand bereid. Ook de boodschappenlijsten en eetschema’s zijn al voor je uitgewerkt.

Geen stress

Alles is voor je uitgedacht. En als je baby honger heeft, hoef je je zelfgemaakte hapje alleen nog maar op te warmen. Easy!

Smaakontwikkeling

Je baby leert gezonde smaken waarderen en bouwt een gezond eetpatroon op. Ook verklein je de kans op allergieën.
babyhapjes

Met behulp van de cursus babyvoeding:

 • Heeft je baby een gezond eetpatroon ontwikkelt
 • Heb je de kans op allergieën verkleint
 • Ligt jouw vriezer met weinig inspanning vol met verse babyhapjes
 • Is eten met jouw kindje echt gezellig
 • Eet jouw baby goed groenten en fruit
 • En heb jij rust en vertrouwen!
bevroren babyhapjes

Wat is de 3-fase methode?

Met behulp van een uitgedacht plan ga jij jouw baby groenten en fruit leren waarderen en de basis leggen voor een gezond leven. Van gepureerd tot grove stukjes. Van zoete tot bittere smaken. Van pure smaken naar hapjes met kruiden. En van aanvullen met melk tot alleen maar vaste voeding voor jouw baby. Hoe je dat doet? Dat leer je stap voor stap.


Fase 1: In deze fase ligt de focus op gezonde smaken leren kennen.

Fase 2: Je gaat het smakenpalet uitbreiden, met kruiden, specerijen en veel nieuwe producten. Ook ga je oefenen met structuren, het geven van stukjes voedsel en je baby steeds meer zelf laten doen.
Fase 3: Meer vaste voeding, minder melk. Je baby gaat met de pot mee eten. Je leert hoe je kunt koken voor het hele gezin en je baby.

baby met lepel
€ 229,-

Lekker leren eten - baby

 • Meteen toegang tot online platform en app
 • Stel je vragen in de community en aan Mama Roos
 • Fase 1, 2 en 3 (inclusief alle eetschema's)
 • 9 uitgebreide modulen
 • Elke maand live vragenuurtje en masterclass

Als “nieuwe” moeder was ik erg zoekende hoe ik mijn baby het beste kon laten kennismaken met het eten van vast voedsel. Ik ben erg blij dat ik de cursus van Roos heb gevonden.

baby met babyhapje
Chantal en Saar

Ik was als kersverse moeder nog erg onzeker over hoe ik alles het beste kon bereiden. Met de cursus van Roos, vol goede tips en tricks werd het een makkie. Zeker een aanrader!

Mama en baby
Elke en Liz

Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus. Het gaf me zekerheid dat ik alles goed deed in het begin en in de loop van tijd gaf het me vooral een makkelijke manier om mijn dochter altijd vers en gevarieerd te laten eten.

Mama en baby
Eva en Mia

Met veel plezier hebben we de cursus gevolgd en veel nieuwe en nuttige inzichten opgedaan. Het is fijn om bewust met gezonde voeding bezig te zijn en zeker ook in het licht van, en voor en met, onze dochter nu al een goede basis te leggen en gezonde eetgewoontes aan te leren. De cursus gaf hiervoor veel nuttige tips en handvatten. Top ook de tips om bijna oneindig te combineren met groenten en fruit. Raad de cursus van harte aan.

Baby bakje
Sander en Reina

Het was voor mij erg bevrijdend dat ik als nieuwe mama niet ook nog heb hoeven nadenken over gerechtjes en wat de kleine wel of niet zou mogen eten. Het is allemaal nieuw, dus ergens bij geholpen worden is enorm fijn! Je wordt door Mama Roos meegenomen in wat goed is voor je kleine en wanneer je pas moet beginnen met de hapjes en hoe je de hapjes het beste kan maken. Ik vind de cursus echt een aanrader voor alle beginnende ouders!

Baby arnella
Arnella en Mateo

100% tevredenheid gegarandeerd!

Toch niet wat je had gehoopt? Laat het me binnen 7 dagen weten en ik geef je met liefde je investering terug.

                   

Veelgestelde vragen cursus babyvoeding

Kost het me veel tijd om de cursus te volgen?

Zeker niet, het levert je juist tijd op. Doordat je alle babyhapjes voorbereidt kost het op het moment dat je de hapjes gaat geven maar weinig tijd. Bovendien is de cursus online, dit houdt in dat je het kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Als je baby even ligt te slapen bijvoorbeeld. Je hoeft de cursus niet in één keer te volgen, maar je doet het beetje bij beetje op een moment waarop jij tijd hebt.

Mijn baby is al ouder dan 4 maanden, kan ik dan nog starten met de cursus?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om later te beginnen het het geven van hapjes. Als je tussen de 4 en de 6 maanden begint dan zijn alle drie de fases interessant voor je.
Als je baby 6 maanden of ouder is dan start je met fase 2, maar je gebruikt nog wel de extra informatie (achtergrondinformatie en instructies voor het maken van de hapjes) uit fase 1. Vandaar dat ik fase 2 en 3 niet los aanbied. Omdat je levenslang toegang krijgt kun je deze cursus ook bij een volgend kindje weer gebruiken.

Ik kan niet goed koken, kan ik dan wel babyhapjes maken?

Ja, je hoeft zeker niet goed te kunnen koken. Voor het maken van babyhapjes heb je weinig vaardigheden nodig. Je moet wel groenten kunnen koken

Welke keukenapparatuur heb ik nodig om de babyhapjes te kunnen maken?

Je hebt minstens 1 kookpan nodig. Hoe meer pannen je hebt, hoe sneller je alles voorbereid hebt. Idealiter heb je 5 kookpannen. Heb je er minder, dan moet je het gewoon in kleinere stappen maken.

Je hebt ijsblokvormpjes nodig. Bij de AH verkopen ze hele fijne vormen met een dekseltje erbij. Dit is het meest hygiënisch. Maar ook met andere ijsblokvormpjes kun je aan de slag. Het is wel handig als je meerdere vormen hebt. Ik adviseer je om er minstens 4 aan te schaffen.

Je hebt iets nodig om te pureren, dit hoeft zeker geen speciale ‘babycook’ te zijn, een keukenmachine of staafmixer werkt net zo handig.

Je hebt diepvriesbakjes of diepvrieszakjes nodig om de groenteblokjes in op te kunnen slaan.

Je hebt een vriezer nodig. Ik heb zelf één la van de vriezer in gebruik voor de hapjes, dat is meer dan genoeg.

Wijkt jouw aanpak af van wat het consultatie aanbeveelt?

Nee, mijn ervaring is alleen dat het consultatiebureau wel adviezen geeft, maar hier geen praktische invulling voor heeft. Deze cursus houdt zich wel aan de adviezen van het voedingscentrum en het consultatie bureau, maar maakt het toegankelijk en praktisch toepasbaar.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Mocht je nog een kindje krijgen, dan kun je alle lessen, schema's en tools weer inzetten voor je baby.

Zijn er vaste tijdstippen en momenten dat ik aanwezig moet zijn?

Nee hoor, je volgt de cursus op je eigen tempo en je eigen moment. Je logt in op het online platform op het moment dat jij tijd hebt.
Er is elke maand een live sessie voor jouw vragen, als je daar niet aanwezig kunt zijn ontvang je de opname.

Kan ik vragen stellen als ik bezig ben met de cursus?

Ja zeker! Elke maand geef ik een live sessie en hier beantwoord ik alle vragen. Daarnaast krijg je toegang tot onze eigen community waarin je al je vragen kunt stellen aan gelijkgestemde ouders en aan mij.

Hoe kan ik de cursus volgen?

Je krijgt na aanmelding meteen toegang tot het online platform en de app. Via deze omgeving kun je alle instructiefilmpjes kijken en alle bestanden inzien/downloaden. Gewoon, wanneer het jou uitkomt dus :-)

Klaar voor de eerste hapjes?