Veelgestelde vragen cursus babyvoeding
Kost het me veel tijd om de cursus te volgen?
Zeker niet, het levert je juist tijd op. Doordat je alle babyhapjes voorbereidt kost het op het moment dat je de hapjes gaat geven maar weinig tijd. Bovendien is de cursus online, dit houdt in dat je het kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Als je baby even ligt te slapen bijvoorbeeld. Je hoeft de cursus niet in één keer te volgen, maar je doet het beetje bij beetje op een moment waarop jij tijd hebt.
Mijn baby is al ouder dan 4 maanden, kan ik dan nog starten met de cursus?
Ja, je kunt er ook voor kiezen om later te beginnen het het geven van hapjes. Als je tussen de 4 en de 6 maanden begint dan zijn alle drie de fases interessant voor je.
Als je baby 6 maanden of ouder is dan start je met fase 2, maar je gebruikt nog wel de extra informatie (achtergrondinformatie en instructies voor het maken van de hapjes) uit fase 1.
Wij eten thuis vegetarisch, zit er vlees en vis in de hapjes?
In fase 1 sowieso niet. In fase 2 komt er wel een vis of vlees voor in de hapje, maar zeker niet elke dag. Er is ook altijd een vegetarische optie. Ook als je jouw kindje graag vegetarisch op wilt voeden kun je dus goed aan de slag met de eetschema's.
Ik kan niet goed koken, kan ik dan wel babyhapjes maken?
Ja, je hoeft zeker niet goed te kunnen koken. Voor het maken van babyhapjes heb je weinig vaardigheden nodig. Je moet wel groenten kunnen koken
Welke keukenapparatuur heb ik nodig om de babyhapjes te kunnen maken?
Je hebt zeker geen bijzondere apparatuur nodig voor de hapjes. Wat wel:
Je hebt ijsblokvormpjes nodig. De vormen moeten BPA vrij zijn en een deksel hebben. Het is fijn als ze een siliconen onderkant hebben, dan druk je de groentepureetjes er zo uit. Ik gebruik in mijn cursus een (standaard) formaat van 10 gram per blokje.
Je hebt iets nodig om te pureren, dit hoeft zeker geen speciale ‘babycook’ te zijn, een keukenmachine of staafmixer werkt net zo handig.
Je hebt diepvriesbakjes of diepvrieszakjes nodig om de groenteblokjes in op te kunnen slaan.
Je hebt een vriezer nodig. Ik heb zelf één la van de vriezer in gebruik voor de hapjes, dat is meer dan genoeg.
Past jouw aanpak binnen de aanbevelingen in België en Nederland?
Zeker, het past goed bij de aanbevelingen van het Nederlandse voedingscentrum en consultatiebureau.
In België zijn de richtlijnen een beetje anders, doordat er meteen geadviseerd wordt te mengen met aardappel.
Ook zijn de hoeveelheden die geadviseerd worden in België groter. Qua hoeveelheden kun je natuurlijk iets meer maken en je kunt er ook voor kiezen de hapjes van fase 1 met aardappel te mengen.
Voor beide landen is de opzet heel goed te volgen.
Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?
Je krijgt voor altijd toegang tot de cursussen. Mocht je nog een kindje krijgen, dan kun je alle lessen, schema's en tools weer inzetten voor je baby.
Zijn er vaste tijdstippen en momenten dat ik aanwezig moet zijn?
Nee hoor, je volgt de cursus op je eigen tempo en je eigen moment. Je logt in op het online platform op het moment dat jij tijd hebt.
Er is elke maand een live sessie voor jouw vragen, als je daar niet aanwezig kunt zijn ontvang je de opname.
Kan ik vragen stellen als ik bezig ben met de cursus?
Ja zeker! Elke maand geef ik een live sessie en hier beantwoord ik alle vragen. Daarnaast krijg je toegang tot onze eigen community waarin je al je vragen kunt stellen aan gelijkgestemde ouders en aan mij.
Hoe kan ik de cursus volgen?
Je krijgt na aanmelding meteen toegang tot het online platform en de app. Via deze omgeving kun je alle instructiefilmpjes kijken en alle bestanden inzien/downloaden. Gewoon, wanneer het jou uitkomt dus :-)