E-book
babyhapjes

Veelgestelde vragen cursus babyvoeding

Kost het me veel tijd om de cursus te volgen?

Zeker niet, het levert je juist tijd op. Doordat je alle babyhapjes voorbereidt kost het op het moment dat je de hapjes gaat geven maar weinig tijd. Bovendien is de cursus online, dit houdt in dat je het kunt doen op het moment dat het jou uitkomt. Als je baby even ligt te slapen bijvoorbeeld. Je hoeft de cursus niet in één keer te volgen, maar je doet het beetje bij beetje op een moment waarop jij tijd hebt.

Mijn baby is al ouder dan 4 maanden, kan ik dan nog starten met de cursus?

Ja, je kunt er ook voor kiezen om later te beginnen het het geven van hapjes. Als je tussen de 4 en de 6 maanden begint dan zijn alle drie de fases interessant voor je.
Als je baby 6 maanden of ouder is dan start je met fase 2, maar je gebruikt nog wel de extra informatie (achtergrondinformatie en instructies voor het maken van de hapjes) uit fase 1. Vandaar dat ik fase 2 en 3 niet los aanbied. Omdat je levenslang toegang krijgt kun je deze cursus ook bij een volgend kindje weer gebruiken.

Ik kan niet goed koken, kan ik dan wel babyhapjes maken?

Ja, je hoeft zeker niet goed te kunnen koken. Voor het maken van babyhapjes heb je weinig vaardigheden nodig. Je moet wel groenten kunnen koken

Welke keukenapparatuur heb ik nodig om de babyhapjes te kunnen maken?

Je hebt minstens 1 kookpan nodig. Hoe meer pannen je hebt, hoe sneller je alles voorbereid hebt. Idealiter heb je 5 kookpannen. Heb je er minder, dan moet je het gewoon in kleinere stappen maken.

Je hebt ijsblokvormpjes nodig. Bij de AH verkopen ze hele fijne vormen met een dekseltje erbij. Dit is het meest hygiënisch. Maar ook met andere ijsblokvormpjes kun je aan de slag. Het is wel handig als je meerdere vormen hebt. Ik adviseer je om er minstens 4 aan te schaffen.

Je hebt iets nodig om te pureren, dit hoeft zeker geen speciale ‘babycook’ te zijn, een keukenmachine of staafmixer werkt net zo handig.

Je hebt diepvriesbakjes of diepvrieszakjes nodig om de groenteblokjes in op te kunnen slaan.

Je hebt een vriezer nodig. Ik heb zelf één la van de vriezer in gebruik voor de hapjes, dat is meer dan genoeg.

Wijkt jouw aanpak af van wat het consultatie aanbeveelt?

Nee, mijn ervaring is alleen dat het consultatiebureau wel adviezen geeft, maar hier geen praktische invulling voor heeft. Deze cursus houdt zich wel aan de adviezen van het voedingscentrum en het consultatie bureau, maar maakt het toegankelijk en praktisch toepasbaar.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

Je krijgt voor altijd toegang tot dit programma. Mocht je nog een kindje krijgen, dan kun je alle lessen, schema's en tools weer inzetten voor je baby.

Zijn er vaste tijdstippen en momenten dat ik aanwezig moet zijn?

Nee hoor, je volgt de cursus op je eigen tempo en je eigen moment. Je logt in op het online platform op het moment dat jij tijd hebt.
Er is elke maand een live sessie voor jouw vragen, als je daar niet aanwezig kunt zijn ontvang je de opname.

Kan ik vragen stellen als ik bezig ben met de cursus?

Ja zeker! Elke maand geef ik een live sessie en hier beantwoord ik alle vragen. Daarnaast krijg je toegang tot onze eigen community waarin je al je vragen kunt stellen aan gelijkgestemde ouders en aan mij.

Hoe kan ik de cursus volgen?

Je krijgt na aanmelding meteen toegang tot het online platform en de app. Via deze omgeving kun je alle instructiefilmpjes kijken en alle bestanden inzien/downloaden. Gewoon, wanneer het jou uitkomt dus :-)

Mama en baby

Ik heb ontzettend veel gehad aan de cursus. Het gaf me zekerheid dat ik alles goed deed in het begin en in de loop van tijd gaf het me vooral een makkelijke manier om mijn dochter altijd vers en gevarieerd te laten eten.

Eva en baby Mia