Gegrilde maiskolf met zelfgemaakte kruidenboter

Gezonde BBQ

BBQ-en vind ik altijd een echte beleving! Meestal lekker samen met vrienden buiten zijn, lekker eten en kletsen. Ik word alleen niet zo blij van al dat vlees op de BBQ, geef mij maar groenten 🙂 Maiskolven van de BBQ zijn wel echt aan mij besteed, vooral met een zelfgemaakte kruidenboter.
Veere houdt enorm van mais, het is zoet en de afkluiven vindt ze een leuke bezigheid.

Benodigdheden voor 2 personen en wat extra boter

Maiskolven 2 stuks
Boter 50 gram
Peterselie 2 takjes
Tijm 2 takjes
Rozemarijn 2 takjes
Knoflook 1 klein teentje
Peper en zout naar smaak
Citroensap 1 theelepel

Bereiden

Zet een pan met ruim water en zout op. Kook hierin de maiskolven in ongeveer 10 minuten gaar.
Intussen maak je de kruidenboter. Hiervoor neem je de boter (liefst op kamertemperatuur) en doe je deze in een mengkommetje. Hier pers je het teentje knoflook boven uit. Dan snijd je alle kruiden klein, doe deze ook samen met het citroensap bij de boter, meng alles goed door elkaar. Breng de boter op smaak met peper en zout.
Giet de maiskolven af als ze gaar zijn. Leg je ze nog een paar minuten op de BBQ of bak ze nog even in een grillpan tot ze goudbruin worden.
Besmeer de maiskolven met de kruidenboter en serveer ze als bijgerecht. Smakelijk!