Recept falafel salade
Het voordeel van salades
Heerlijk in de zomer, maaltijdsalades. Dit is één van mijn favorieten. Dit keer hebben we broccoli uit de moestuin gebruikt, eerst zelf geplukt dan is hij extra lekker! Ook de peultjes komen uit de moestuin.
Wat zo fijn is aan salades, is dat alles al dor elkaar zit. Bij een salade hebben we daarom nooit de discussie of de pasta/couscous of rijst puur gegeten mag worden. Broccoli is echt favoriet bij mijn kinderen.
Benodigdheden voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen
210 gram pasta
500 gram Broccoli
1 rode ui
200 gram falafel balletjes
100 gram cherry tomaten
Witte wijn azijn van goede kwaliteit
1 avocado
1 handje verse kruiden, bijvoorbeeld dragon, peterselie en basilicum
Geraspte schil van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
2 eetlepels Turkse yoghurt
1 teentje knoflook
Bereiden
Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd de rode ui in hele dunnen ringen en leg ze ringen in een platte kom. Giet de azijn erover en laat even trekken. Maak roosjes van de broccoli en snij de stam in kleine stukjes. Kook de broccoli in water met zout tot hij beetgaar is. Snijd de tomaten in vieren. Bak de falafel balletjes.
Snipper de kruiden, prak de avocado fijn en pers de knoflook. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing met de ingrediënten van de salade. Smakelijk eten!