Wat wel en wat niet eten bij het geven van borstvoeding?
Wat wel en wat niet eten bij het geven van borstvoeding?

Wat wel en wat niet eten bij het geven van borstvoeding?

Goed bezig!

Je geeft borstvoeding! Dat is fantastisch voor je baby’s en jouw eigen gezondheid. Hoe gezonder jij eet, hoe gezonder de samenstelling van je borstvoeding zal zijn.

Wat is aan te bevelen wanneer je borstvoeding geeft?

– De eerste drie maanden na de geboorte je baby elke dag druppeltjes vitamine K geven.
– Goed gevarieerd en gezond eten.
– Goed drinken (liefs water of kruidenthee).
– Eet af en toe allergenen om de kans dat je baby allergisch wordt te verkleinen. Bijvoorbeeld melkproducten, pinda’s en schaaldieren.

Wat is af te raden wanneer je borstvoeding geeft?

– Alcohol is af te raden (maar je moest al zo lang zonder een lekker glaasje wijn! Als je drinkt, drink dan meteen na de voeding en een uur voor het voeden niet meer). Als je op tijd stopt met alcohol drinken is de alcohol afgebroken voordat je baby gaat drinken en krijgt hij dus geen alcohol binnen. Zelf had ik ook nog alcoholtesten voor mijn melk. Je doet een beetje melk op zo’n test, en deze verkleurt als er alcohol aanwezig is. Echter is het wel aangetoond dat baby’s minder goed de borst leegdrinken als de moeder alcohol heeft gedronken (dus ook als de alcohol al afgebroken is door je lichaam).
– Opletten of er dingen zijn waar je baby last van krijgt. Sommige baby’s kunnen er niet goed tegen wanneer hun mama bijvoorbeeld kool, ui of zuivel eet. Andere baby’s hebben nergens last van. Heeft je baby vaak last van krampjes? houd dan eens bij wat je zelf eet en of je een verband ziet in producten en de krampjes van je baby.

Reactie plaatsen