Gezond eten bij borstvoeding

Gezond eten bij borstvoeding

Gezonde voeding en borstvoeding

Borstvoeding is de gezondste voeding die je je baby in de eerste fase van zijn leven kan geven.

Reactie op wat jij hebt gegeten

Let op of er dingen zijn waar je baby last van krijgt. Sommige baby’s kunnen er niet goed tegen wanneer hun mama bijvoorbeeld kool, ui of zuivel eet. Andere baby’s hebben nergens last van. Heeft je baby vaak last van krampjes? houd dan eens bij wat je zelf eet en of je een verband ziet in producten en de krampjes van je baby.

Wat is aan te raden als je borstvoeding geeft?

  • Gevarieerd en gezond eten
  • Veel drinken, zo'n 2 liter per dag (liefst veel water of kruidenthee)
  • Eet af en toe allergenen om de kans dat je baby allergisch wordt te verkleinen. Bijvoorbeeld melkproducten, pinda’s en schaaldieren
  • De eerste drie maanden na de geboorte je baby elke dag druppeltjes vitamine K geven
  • Eet veel groenten en fruit. Zo kan je baby al aan de smaak van deze producten wennen en het is ook gezond voor jou!

Wat liever niet eten?

Alcohol is af te raden (maar je moest al zo lang zonder een lekker glaasje wijn! Als je drinkt, drink dan meteen na de voeding en een uur voor het voeden niet meer). Als je op tijd stopt met alcohol drinken is de alcohol afgebroken voordat je baby gaat drinken en krijgt hij dus geen alcohol binnen. Zelf had ik ook nog alcoholtesten voor mijn melk. Je doet een beetje melk op zo’n test, en deze verkleurt als er alcohol aanwezig is. Echter is het wel aangetoond dat baby’s minder goed de borst leegdrinken als de moeder alcohol heeft gedronken (dus ook als de alcohol al afgebroken is door je lichaam). Dus liever niet te vaak.


Reactie plaatsen