smaak van borstvoeding
borstvoeding op het strand

De smaak van borstvoeding


Je baby heeft maar één product nodig

Borstvoeding geven is heel goed voor je baby en het is in de meeste gevallen nog fijn en leuk ook! Je hebt een bijzonder momentje samen en je melk stemt zich precies af op wat je baby nodig heeft.


Geweldig dat jouw melk het enige is wat je baby in de eerste maanden nodig heeft, wat een super veelzijdig product is het dan! Vanaf 4 maanden mag je naast melk ook babyhapjes gaan geven (in een kleine hoeveelheid). Deze hapjes geef je dan om te oefenen met smaken en de kans op een allergie te verkleinen. Voor een goede en gezonde ontwikkeling is alleen melk tot 6 maanden voldoende.

Zorg goed voor jezelf

Borstvoeding vraagt wel veel van je eigen lichaam, vooral de eerste maanden als je nog meerdere malen per dag voedt. Zorg daarom goed voor jezelf.


Alleen als jij je goed, gezond en ‘fit’ voelt (voor zover dat kan in de eerste maanden) ben je ook goed in staat om voor je kleintje te zorgen. Je lichaam kan wel wat extra energie gebruiken.


Extra tussendoortjes kunnen je net dat beetje extra energie geven dat je nodig hebt, zorg wel dat je kiest voor gezonde tussendoortjes. Een smoothie, soep, zuivel, fruit, handje noten of groentetussendoortjes zijn perfecte snacks voor tussendoor.


Ik weet nog van mezelf dat ik soms echt niet te genieten was, ik kon ineens zo'n ontzettende honger hebben, ik begon letterlijk te trillen en het enige waar ik nog aan kon denken was eten.


Als jij gezonde tussendoortjes pakt, heeft dat natuurlijk voor jouw eigen lichaam positieve gevolgen. Je voelt je energieker, gezonder en stabieler. daarnaast heeft gezond eten nog een belangrijke functie, je melk gaat namelijk smaken naar de gezonde voeding die jij hebt gegeten. Hier vertel ik je graag meer over :-)


Boerenkoolsmoothie

De smaak van jouw melk

Via de voeding die jij eet beïnvloed je de smaak en de voedingswaarde van je melk. Dat vind ik een fantastisch gegeven. Als jij nu veel groenten en fruit eet, zal je kleintje al meer aan de smaak gewend zijn wanneer hij zelf gaat eten, dat maakt het straks makkelijker :-)

Je baby gaat een smaak die hij vaker proeft namelijk steeds lekkerder vinden, wat jij vaak eet heeft dus ook meer kans om bij je baby favoriet te worden. En hoe gezonder jij eet, hoe gezonder je melk zal zijn. Hoe tof is dit!

Van melk naar hapjes

Hoe je van de melk geleidelijk overgaat op hapjes, leg ik je graag uitgebreid uit in de starterskit - van melk naar hapjes. 

In de masterclass leg ik alles uit over melk, zowel over borstvoeding als over flesvoeding en je leert hoe je de overgang naar (de allerlekkerste) babyhapjes maakt. Hoe je een babyhapje super gezond en lekker maakt deel ik graag met je. De starterskit kun je hier bestellen.


Reactie plaatsen