Maissoep met guacamole
Geen honger door zwangerschap
Als je graag gezond wilt eten omdat je ook die kleine spruit in je buik goed wilt voeden, maar totaal geen honger meer hebt door al die ruimte die dat kleintje al inneemt, dan zijn soepen ideaal om te eten. Boordevol groenten, maar voor je gevoel toch niet erg vullend.
Soep doet het ook altijd goed bij kindjes, vooral als er ook nog een paar chipjes bij zitten. De soep is zoet, zacht en heeft veel smaak door het gebruik van kruiden. Veere at deze soep dus lekker met me mee.
Benodigdheden voor 2 personen
Mais 2 kolven
Ui 1 stuk
Erwtjes 100 gram
Knoflook 1 teentje
Limoenblad 3 stuks
Komijn 1 theelepel
Gerookt paprika poeder ½ theelepel
Kurkuma ½ theelepel
Citroen ½ stuk
Avocado 1 stuk
Chilipoeder ½ theelepel
Peper en zout naar smaak
Kippenbouillon ½ liter
Koriander blaadjes van 3 takjes
Nacho chips een handje, eventueel
Bereiden
Verhit olie in de soeppan. Snijd de ui klein en doe deze in de pan. Snijd het teentje knoflook fijn en bak deze ongeveer 5 minuten mee met de ui. Haal de mais los van de kolven. Doe je maïskorrels bij de soep. Doe ook de limoenbladeren (in hun geheel), het komijnpoeder, het gerookt paprika poeder, de kurkuma, de erwtjes en een halve uitgeperste citroen bij de soep. Breng de soep aan de kook en laat 10 minuten koken.
Maak intussen de guacamole, doe het vruchtvlees van de avocado in een bakje, samen met peper, zout, chilipoeder en een beetje citroensap. Prak het geheel met een vork. Snijd de koriander klein en meng door de guacamole. Proef of de guacamole goed op smaak is.
Haal de soep van het vuur en pureer hem met een staafmixer of in de blender een beetje. Het is wel lekker als er nog grove stukjes in blijven zitten.
Proef de soep en als hij op smaak is giet je hem in twee soepkommen, doe je daar een flinke schep guacamole in en serveer je hem met nacho chips. Smakelijk eten!