babyhapje courgette

Olijfolie

In de meeste recepten voor mijn babyhapjes gebruik ik olijfolie. Dit doe ik omdat het hapje er zachter, romiger en lekkerder van wordt. Daarnaast hebben baby's vetten nodig voor een goede ontwikkeling. Uit onderzoek bij baby's van 10 maanden blijkt dat veel baby's te weinig gezonde vetten binnen krijgen.

Als ik zeg dat baby's vetten nodig hebben, dan heb ik het over gezonde vetten. Deze gezonde vetten worden ook wel onverzadigde vetten genoemd. Deze herken je omdat ze vloeibaar zijn bij kamertemperatuur. Olijfolie en andere plantaardige oliën zijn voorbeelden van onverzadigde vetten.

Baby's ontwikkelen en groeien erg snel. hiervoor hebben ze veel energie nodig, daarom is het belangrijk dat ene hapje veel energie bevat. Door een beetje olie aan een hapje toe te voegen bevat een hapje veel meer energie dan zonder olie. Bij een hapje van 100 gram kun je door een theelepeltje olie de energiewaarde verdubbelen.

Als je naar de supermarkt gaat is er een grote keuze aan oliën. Ik krijg dan ook vaak de vraag welke je moet kiezen. Zowel bij de supermarkt als in een delicatesse winkel kun je goede olijfolie kopen. Het is belangrijk dat hij bestemd is voor koude bereidingen (staat in de supermarkt vaak op de verpakking). Als je naar een delicatessewinkel gat kun je vragen naar een milde variant, geef maar aan dat het voor babyhapjes is, dan wordt er zeker met je meegedacht.

Kies altijd voor een extra vierge olijfolie. Dan heb je een goede kwaliteit.

Marleen
Door

Marleen

op 08 Nov 2022

Ga je olijfolie pas vanaf 10 maanden toevoegen aan de hapjes? Of al eerder? Zo ja, vanaf wanneer?

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 01 Dec 2022

Hi Marleen, dat mag je al eerder doen. Vet is sowieso goed voor je baby om binnen te krijgen. Dus ik maak mijn babyhapjes vanaf 4 maanden al met olijfolie. Liefs Mama Roos

Reactie plaatsen