babyhapje courgette

Olijfolie

Babyhapjes met olijfolie

In de meeste recepten voor mijn babyhapjes gebruik ik olijfolie. Dit doe ik omdat het hapje er zachter, romiger en lekkerder van wordt. Daarnaast hebben baby's vetten nodig voor een goede ontwikkeling. Uit onderzoek bij baby's van 10 maanden blijkt dat veel baby's te weinig gezonde vetten binnen krijgen.

Onverzadigde vetten

Als ik zeg dat baby's vetten nodig hebben, dan heb ik het over gezonde vetten. Deze gezonde vetten worden ook wel onverzadigde vetten genoemd. Deze herken je omdat ze vloeibaar zijn bij kamertemperatuur. Olijfolie en andere plantaardige oliën zijn voorbeelden van onverzadigde vetten.

Welke olie kies je?

Als je naar de supermarkt gaat is er een grote keuze aan oliën. Ik krijg dan ook vaak de vraag welke je moet kiezen. Zowel bij de supermarkt als in een delicatesse winkel kun je goede olijfolie kopen. Het is belangrijk dat hij bestemd is voor koude bereidingen (staat in de supermarkt vaak op de verpakking). Als je naar een delicatessewinkel gat kun je vragen naar een milde variant, geef maar aan dat het voor babyhapjes is, dan wordt er zeker met je meegedacht. 

Kies altijd voor een extra vierge olijfolie. Dan heb je een goede kwaliteit.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down