Toen ik nog les gaf over voeding op het HBO, zag ik de struggle bij een vriendin. Ze vond het ontzettend belangrijk dat haar zoontje gezond zou eten, maar hij at allesbehalve groenten. M’n vriendin probeerde van alles: belonen, straffen, spelletjes… maar helaas, zonder resultaat.
In diezelfde periode was ik aanwezig bij een congres voor mijn werk. Het ging over de eerste 1000 dagen van een mensenleven. De dagen waarin de basis wordt gelegd voor de gezondheid van een kindje en smaakvoorkeuren ontstaan. Een eyeopener, dé reden waarom het bij mijn vriendin zo moeizaam ging.
Ik besloot dat als ik zwanger zou worden (want ja, mijn eierstokken rammelde al), ik me hier nog verder in ging verdiepen.
Precies twee jaar later zat ik op hetzelfde congres, maar nu als docent EN mama. Onverwacht raakte deze editie me flink, omdat het ineens ook betrekking had op mijn gezin.
Vrij kort daarna volgde het besef dat ik andere ouders mee wilde helpen, eigenlijk wat mijn vriendin eerder heel goed had kunnen gebruiken.
Het enige wat ik moest doen was mijn kennis over voeding en psychologie combineren, zodat het wetenschappelijke praktisch werd en er een methode ontstond die iedereen kon gebruiken. En zo werd Mama Roos Kookt geboren.