Rabarber uit de tuin
Ik heb heel veel rabarber in de tuin, daarom ben ik gaan experimenteren met recepten gemaakt van rabarber. Rabarber wordt vaak in zoete gerechten gebruikt, maar is ook lekker is hartige producten. Deze soep is daar een mooi voorbeeld van. Veere vond hem ook heerlijk. Soep kun je wat verdikken (makkelijker te eten voor een klein kindje) door er een boterham of een soepstengel in te verkruimelen. Ik vind soepen altijd erg fijn, want voordat we aan de echte maaltijd beginnen en de groenten concurrentie krijgen van pasta en andere lekkere dingen heeft je kindje toch al wat groenten gegeten. Ook bij de lunch geef ik graag soep, handig om de korstjes zacht in te maken en ook om alvast wat groenten binnen te krijgen.
Benodigdheden
500 gram rabarber
2 uien
2 wortels
4 tenen knoflook
1 zoete aardappel
1 appel
5 blaadjes salie
1 liter kippenbouillon
Bereiden
Schil de ui, knoflook, zoete aardappel en wortels. Snijd alles grof. Verhit olie in een pan en bak de ui, wortel en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rabarber, appel en de zoete aardappel toe en bak 3 minuten mee. Doe de kippenbouillon en de gesneden salie erbij en kook de soep 20 minuten op laag vuur. Voeg een beetje room toe, proef of de soep goed op smaak is en serveer hem. Smakelijk!