Spinazierolletjes met feta

Lekker tijdens je zwangerschap

Een heerlijk voorgerecht! Spinazie staat bekend om de grote hoeveelheden ijzer, erg belangrijk als je zwanger bent. In de loop van de zwangerschap zakt bij veel vrouwen het ijzergehalte waardoor je je onder andere erg moe en slap kunt voelen. Spinazie is een goede bron van ijzer (denk aan popeye ;-)), dus goed voor je om te eten in deze fase van je zwangerschap.

Benodigdheden voor 2 personen

  • Filodeeg 4 plakjes
  • Spinazie 250 gram
  • Ui 1 stuk
  • Knoflook 1 teentje
  • Pijnboompitten 2 eetlepels
  • Feta 40 gram
  • Gerookt paprikapoeder ongeveer 1 theelepel
  • Komijnpoeder ongeveer 1 theelepel
  • Peper en zout naar smaak
  • Tomaat 1 stuk
  • Olijfolie klein scheutje
  • Azijn klein scheutje

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook. Was de spinazie goed. Doe ongeveer 200 gram van de spinazie bij de ui en knoflook in de pan. De rest bewaar je voor een kleine salade die je bij de rolletjes serveert.
Blijf de spinazie in beweging houden in de pan.

Smeer intussen één plak filodeeg in met een klein beetje olijfolie. Dan bestrooi je deze met het paprikapoeder en het komijnpoeder. Zorg dat de specerijen goed verdeeld zitten door met een kwastje de olie en specerijen te verdelen over het deeg. Leg weer een laagje filodeeg op de eerste laag. Besmeer deze ook met een klein beetje olijfolie.

Breng het spinaziemengsel nog op smaak met peper, zout, komijnpoeder en paprikapoeder.
Leg dan ongeveer de helft van het spinaziemengsel aan de zijkant van het deeg in de streep die net niet tot de uiteinden van het deeg komt. Bestrooi de spinazie met de helft van de feta en de helft van de pijnboompitten. Vouw de boven- en onderkant naar binnen en rol het deeg op zodat er een goed gesloten rol ontstaat.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de spinazierol in de ovenschaal. Nu herhaal je dit met de andere spinazierol.
Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven.
Maak intussen de salade. Hiervoor snijd je de tomaat in kleine blokjes. Meng deze met de overige spinazie en de olijfolie en azijn.
Als de rolletjes klaar zijn haal je ze uit de oven. Leg op een bord een spinazie-fetarolletje en de helft van de salade.