Foliumzuur: Aziatische paksoisalade

Rijk aan foliumzuur

Paksoi is een geweldige groente, de structuur is lekker knapperig. Het is nog niet zo’n bekende groente maar wel een super veelzijdige! Bovendien is de paksoi rijk aan foliumzuur, dus heel geschikt om te eten als je zwanger wil worden of zwanger bent. De smaken van deze salade combineren geweldig met paksoi. In 20 minuten staat deze makkelijke salade op tafel. Je krijgt er een zomers gevoel van!

Benodigdheden voor twee personen

Paksoi ½ stuk
komkommer ½ stuk
Rode ui 1 stuk
Rode peper 1 stuk
Sesamzaad 1 eetlepel
Citroensap van halve citroen
Sesamolie 2 theelepels
Gember stukje van 1 cm
Knoflook 1 teentje
Zonnebloemolie 1 eetlepel
Koriander 4 takjes (eventueel)
Peper en zout naar smaak

Bereiden

Snijd de paksoi in stukjes. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en daarna in plakjes.
Maak de dressing, meng hiervoor de sesamolie, het citroensap en de zonnebloemolie. Schil het stukje gember en snijd het zo klein mogelijk. Pers het teentje knoflook. Doe de gember en de knoflook bij de overige ingrediënten voor de dressing. Meng goed en breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de paksoi en de komkommer.
Snijd dan de rode peper en de rode ui in dunne ringen. Roer samen met het sesamzaad door de overige ingrediënten. Haal de blaadjes van de steeltjes koriander en roer de blaadjes door de salade, laat nog 10 minuten staan zodat de smaak van de dressing goed in de salade trekt.
Smakelijk eten!

Restjes?

Dit gerecht lijkt alleen nog maar lekkerder te worden als je het even laat staan. De smaken trekken nog dieper in de groenten. De volgende dag is het nog heerlijk als lunchsalade of als bijgerecht bij het diner.