foliumzuur

Foliumzuur

Zwangerschap en foliumzuur

Als je zwanger wilt worden is het erg belangrijk om veel foliumzuur (vitamine B11) binnen te krijgen. Dit heeft de baby vanaf het eerste moment na de bevruchting nodig voor een goede ontwikkeling. De hoeveelheid foliumzuur die je in je lichaam hebt vóór je zwangerschap, is al van invloed op de baby straks. 

Vaders en foliumzuur

Deze extra behoefte aan foliumzuur geldt overigens ook voor de toekomstige vader. Als jullie zwanger zijn heeft hij geen invloed meer op de ontwikkeling van de kleine, maar nu jullie zwanger willen worden wel! Hoe gezonder de vader, hoe gezonder het zaad en hoe gezonder de baby! Ook bij vaders helpt foliumzuur de vruchtbaarheid te vergroten.

Vitaminesupplement

Foliumzuur wordt aanbevolen als vitaminesupplement te slikken. De hoeveelheid die je elke dag binnen moet krijgen in deze periode van je leven is 400 microgram. Zolang je nog niet zwanger bent, heeft het dus ook nut als de vader dat ook doet!

Voeding en foliumzuur

Daarnaast kun je er met je voeding ook rekening mee houden dat je producten eet die rijk zijn aan foliumzuur. Van nature zit foliumzuur in groenten, (vooral groene groente) in brood, vlees en zuivel. Groenten is de voornaamste bron van foliumzuur.
Kijk bij mijn blogs om veel recepten te vinden voor gerechten met veel foliumzuur. 

Zet nu extra vaak spinazie, sla en koolsoorten zoals boerenkool of andijvie op het menu.

Reactie plaatsen