Tussendoortje
Heerlijk als tussendoortje, zowel voor jou als voor de kleine. Dit recept is genoeg voor een volwassene en een kleintje. Je hebt het hartstikke snel gemaakt met weinig ingrediënten. Lekker veel eiwitten en fruit, dus het vult goed en nog echt smullen ook!
Ik ben eerst met Veere verse aardbeien uit de tuin gaan plukken, daarna hebben we dit hapje gemaakt. Zo leert ze al vroeg waar haar eten vandaan komt.
Benodigdheden
Kersen (vers of diepvries, ontpit) 200 gram
Kwark 200 gram
Aardbeien 100 gram
Sesamzaad theelepel
Rozijnen 1 handje
Bereiden
Neem een keukenmachine en doe daar de kwark en de kersen in. Pureer tot er een bijna glad geheel ontstaat. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd ze daarna in plakjes.
Doe de kersen-kwark in twee kommetjes (2/3 voor jou en 1/3 voor je baby) en leg de aardbeien en de rozijnen erop. Besprenkel daarna met sesamzaad.