Pannenkoeken tagliatelle

Oranje pannenkoeken bakken met Veere

Het regende en Veere wilde graag samen met mij iets bakken. Wat wil je maken vroeg ik? Pannenkoeken riep ze blij! En niet zo maar pannenkoeken, nee ze wilde oranje pannenkoeken maken. Van zo'n variatie word ik blij, want dan heb ik een goede reden om er groenten in te verwerken. We hadden nog een pompoen liggen en die mocht gaan zorgen voor de oranje kleur.

Pannenkoeken tagliatelle

Toen de terrassen weer open gingen hebben we daar meteen blij gebruik van gemaakt. We gingen met het hele gezin lunchen op het terras, bij de ijzeren man. Een van mijn favoriete plekken, je zit daar zo heerlijk aan het water. We keken op de kaart die ook een beetje vernieuwd was en troffen pannenkoekentagliatelle aan. Dat klonk leuk! We bestelden het en ik maakte me al helemaal een voorstelling van hoe het eruit zou zien.

Maar toen het gerecht kwam, bleken het gewone ronde pannenkoeken te zijn. Veere en Sterre vonden het prima, maar ik vond het wel vreemd. Omdat ik me er al zo'n voorstelling van had gemaakt dacht ik, dan ga ik het zelf maken! Hier vind je mijn recept van de pannenkoeken. Natuurlijk zijn ze ook heerlijk als gewone ronde pannenkoek. Maar ik vond deze slierten wel een leuke variatie om het op te dienen.

Benodigdheden voor 6 pannenkoeken

250 gram pompoen
2 eieren
1,5 dl melk (mag ook plantaardige melk zijn)
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel vanille essence
0,5 theelepel kaneel
Mespuntje zout

Toppings:
Vers fruit is heerlijk bij deze tagliatelle. Wij aten hem met ananas en watermeloen. Ook een beetje yoghurt of honing eroverheen is heerlijk. Ook appel en peer passen qua smaak perfect bij deze tagliatelle.

Bereiden

Was de pompoen, snijd een part van ongeveer 250 gram en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Zet een pan op het vuur en kook de pompoen gaar in ongeveer 15 minuten. De pompoen moet zacht zijn als je er met een vork inprikt. Breek intussen de eieren en klop deze met een garde los, doe de melk erbij. Zeef het zelfrijzende bakmeel in de kom en klop met een garde tot je geen klontjes meer hebt. Voeg ook de vanille essence, kaneel en zout toe.
Als de pompoen gaar is, giet je deze af en laat je hem even afkoelen. Doe de stukken dan bij het beslag en pureer het geheel kort met een staafmixer tot de pompoen goed door het beslag gemengd is.
Verwarm zonnebloemolie of olijfolie in een pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar.

Snijd de pannenkoek in dunne reepjes, ongeveer zo breed als tagliatelle. Meng de tagliatelle met toppings die jij lekker vindt, zoals honing, yoghurt of vers fruit.

Hoe kan je peuter of kleuter helpen?

Veere heeft de pompoen gewassen en de pitten van de pompoen eruit gehaald. Ook heeft ze de eieren gebroken en terwijl ik de kom goed vasthield heeft ze alle ingrediënten door elkaar geklopt.
Je kunt je peuter of kleuter ook fruit laten snijden om mee te mengen. Als je zacht fruit gebruikt gaat dit prima met een kindermesje. Mango, watermeloen of aardbeien kun je hier goed voor gebruiken.

Reactie plaatsen