Babys eerste curry recept voor een curry voor jullie en voor je baby
Baby's eerste curry

Bijna met de pot mee

Vanaf 10 maanden kunnen baby’s steeds meer met de pot mee eten, dat is handig! Ik kook vaak hetzelfde voor ons als voor onze dochter, maar net wat minder gekruid, kleiner gesneden en gaarder gekookt. Wel handig om geen aparte gerechten meer te hoeven bedenken. Bovendien wil Veere soms alleen eten als ze ziet dat het hetzelfde is als wat wij hebben.

Benodigdheden voor 2 babyporties

Pompoen 100 gram
Bloemkool 100 gram
Kokosmelk 1 eetlepel
Tomatenblokjes uit blik 2 eetlepels
Garam masala 1 mespuntje
Linzen uit blik 1 eetlepel

Bereiden

Snijd de bloemkool klein. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Doe de groenten met de linzen in een pan en doe de tomatenblokjes met sap en de kokosmelk erbij. De groenten moeten helemaal onder het vocht staan, dus misschien heb je nog een beetje water nodig. Zet op laag vuur en kook tot alles heel gaar is (ongeveer 25 minuten). Voeg tussendoor eventueel water toe, er moet voldoende vocht in de pan blijven om het niet droog te laten koken. Lekker met rijst of met aardappelpuree.

Voor jezelf

Deze heerlijke curry voor je baby is ook erg lekker voor jezelf! Je maakt hem bijna hetzelfde. Ik zou alleen beginnen met ui, knoflook en gember te bakken, dan de andere ingrediënten erbij en wees niet zuinig met garam masala, peper en zout. Een beetje chilipoeder, of verse rode peper kan het ook nog extra lekker maken. Serveer met crème fraîche of yoghurt, koriander, limoen en rijst.

Reactie plaatsen