Spruitjesstamppot voor babys en peuters kidsproof
Spruitjesstamppot voor baby's en peuters

Spruitjes voor baby’s?

Hoe raar het ook klinkt, kleintjes smullen van deze stamppot! Ze zeggen altijd dat kinderen niet van spruitjes houden, ik heb hele andere ervaringen met Veere! Vanaf 10 maanden een prima gerecht voor jullie en de kleine. Zie helemaal onderaan hoe je deze stamppot kidsproof maakt.

Benodigdheden voor 2 personen en een kleintje

Spruitjes 600 gram
Aardappels 500 gram
Sambal 1 eetlepel
Cashewnoten 1 handje
Roomboter 40 gram
Geitenkaas 100 gram
Knoflook 2 teentjes
Zwarte peper naar smaak
Zout naar smaak

Bereiden

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Maak de spruitjes schoon, snijd ze doormidden. Zet een pan water op, doe zout in het water en doe ook de aardappels, de spruitjes en een gepeld teentje knoflook in de pan. Zorg dat alles net onder water staat. Laat 15-20 minuten koken. Controleer of de aardappels en de spruitjes goed gaar zijn, ze moeten zacht zijn als je er met een vork inprikt. Giet dan het kookvocht af, houd het apart. Stamp een stamppot van het geheel. Kruimel de geitenkaas er doorheen. Breng op smaak met sambal, zwarte peper en zout. Doe de boter erbij en gebruik eventueel het kookvocht om de stamppot nog vochtiger te maken. Strooi de cashewnoten over de stamppot. Smakelijk eten!

Babyproof

Van deze stamppot kan je kleintje vanaf 10 maanden meesmullen. Kook de aardappels en spruitjes in water zonder zout. Doe geen sambal in de stamppot. Strooi er geen cashewnoten overheen.
Op tafel zet je zout, peper, cashewnoten en sambal neer, zodat jullie de stamppot daar op smaak kunnen brengen, maar jullie kleintje een heerlijke stamppot heeft waarvan hij alles lekker vindt.

Van strijd naar gezelligheid

Meld je aan voor mijn gratis masterclass en ontdek hoe jij je peuter (weer) gezond leert eten.
Ontvang de masterclass meteen in je mailbox en maak je klaar voor gezellige etentjes met je peuter.

Reactie plaatsen