baby 8 maanden stukjes

10 maanden - bijna met de pot mee eten

Als je baby 10 maanden is mag hij bijna met de pot mee gaan eten. Dat wordt weer lekker makkelijk met koken, geen aparte hapjes meer  :-)

Nu mag je baby al steeds meer eten van wat jullie doen. Ook zal je merken dat hij dat ook steeds beter kan. Waar stukjes eerst nog lastig waren om te eten, gaat dat nu steeds makkelijker en wordt dat ook het voornaamste wat hij binnenkrijgt. Gepureerde hapjes mag je steeds grover laten, het prakken met een vork is daar nu de beste methode voor.
laat je baby ook eens een geprakt hapje eten met zijn handen. Het wordt een zooitje, maar waarschijnlijk vindt hij het hartstikke leuk.
Je kunt ook een hapje eten op zijn lepel of vorkje doen en dit zo aan hem aangeven.

Qua smaken mag je baby steeds meer, hij kan bijna dezelfde producten eten als wat jullie doen. Alleen met zout, pittige specerijen, honing, suiker en rauwe vis - en vleessoorten eet je baby liever nog niet mee.
Experimenteer met kruiden en specerijen. Je kunt kruiden klein snijden en door een hapje heen roeren, specerijen voeg je een mespuntje toe en roer je er ook doorheen.

uit onderzoek blijkt dat baby's van 10 maanden vaak te weinig vetten binnenkrijgen. Gezonde vetten zijn wel belangrijk voor een goede ontwikkeling. Denk er dus aan olijfolie of een andere plantaardige olie over gestoomde groenten of door een hapje te doen. Vergeet ook niet een laagje boter op een boterham te smeren. Vetten uit noten zijn ook erg gezond voor je baby, regelmatig een boterham met notenpasta is dus ook goed voor de vetten die je baby nodig heeft.

Je baby drinkt steeds minder melk, maar heeft wel voldoende vocht nodig. Zorg dus dat je je baby regelmatig een drankje aanbiedt. Water of (kruiden) thee zijn hier perfect voor. Water geef je eventueel een extra lekker smaakje door er citroen, aardbeien, watermeloen, komkommer, munt of citroenmelisse in te laten trekken. Door steeds lekkere combinaties te maken die je hun smaak afgeven aan het water heeft je baby verschillende smaken drinken, maar bied je wel iets gezonds aan.


Reactie plaatsen