Babyhapje met bloemkool, wortel en linzen voor babys vanaf 8 maanden
Babyhapje van wortel, bloemkool, zoete aardappel en linzen

Babyhapje van wortel, bloemkool, zoete aardappel en linzen

Vers babyhapje vanaf 6 maanden

Als je zelf verse babyvoeding gaat maken, is dit hapje voor baby’s vanaf 6 maanden heerlijk. Het is voedzaam en erg smaakvol voor je baby.
Misschien moet je baby een beetje wennen aan de structuur van de linzen, maar waarschijnlijk smult je baby van deze heerlijke smaakcombinatie.

Voordelen verse hapjes

Het voordeel van je eigen hapjes maken voor je baby is dat je hapje ook echt smaakt naar de ingrediënten die je erin stopt. Doordat je het niet houdbaar hoeft te maken (babyvoeding ligt in de supermarkt vaak niet eens in het koelschap), behoud je de pure smaak van je pure ingrediënten. Zo leert je baby wennen aan echte smaken.

Ook heeft een zelfgemaakt hapje vaak veel meer structuur dan een hapje uit de supermarkt, dit helpt je baby om aan structuren te wennen.

Dit hapje is geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden, je hoeft het daardoor niet meer helemaal glad te pureren. Je kunt het grof pureren of prakken met een vork.
Zo behoud je structuur en went je baby ook aan de structuur van de ingrediënten.

Vanaf 8 maanden - ook stukjes

Bij mijn dochters gaf ik vanaf 8 maanden vaak een gepureerd hapje voor de voedingsstoffen, maar mochten ze ook stukjes mee eten met onze maaltijd.
Voordat je het hapje gaat pureren kun je dus een paar bloemkoolstronkjes apart houden die je als stukje aan je baby kan geven.
Sommige baby's zijn hier al eerder dan 8 maanden aan toe, anderen later. Probeer in ieder geval voordat je baby 10 maanden is stukjes te introduceren.

Benodigdheden

1 winterwortel
100 gram bloemkool
1 zoete aardappel
20 ml kokosmelk
20 gram rode linzen

Bereiden

Schrap de wortel en schil de zoete aardappel. Snijd beide in plakjes en breek of snijd de bloemkool in roosjes.
Kook of stoom alle ingrediënten behalve de kokosmelk, in 20-25 minuten gaar. Prik met een vork in de groenten om te controleren of ze goed gaar zijn. Giet de groenten af maar vang het kookvocht op. Prak of pureer het geheel samen met de kokosmelk tot een heerlijk babyhapje, verdun het hapje eventueel met wat kookvocht.

Invriezen

Geef een kleine portie aan je baby en vries de rest in aparte porties in. Altijd handig om snel op te warmen als je een keer geen tijd hebt om te koken.

Podcast smaken combineren

Luister hier ook mijn podcast over smaken combineren in een babyhapje

Gratis receptenboekje baby's

Wil jij zelf voor je baby koken? In mijn gratis receptenboekje deel ik heerlijke recepten en belangrijke tips voor babyhapjes met je :-)


Reactie plaatsen