Foliumzuur uitleg - belangrijk als je zwanger wil worden
Foliumzuur uitleg

Zwanger worden en foliumzuur

Als je zwanger wilt worden is het erg belangrijk om veel foliumzuur (vitamine B11) binnen te krijgen. Dit heeft de baby vanaf het eerste moment na de bevruchting nodig voor een goede ontwikkeling. De hoeveelheid foliumzuur die je in je lichaam hebt vóór je zwangerschap, is al van invloed op de ontwikkeling van je baby straks. Dus je dieet nu, heeft al invloed op de gezondheid en ontwikkeling van je kleintje. Een goed moment dus om gezond te gaan eten! Dit geldt overigens ook voor de toekomstige vader. Als jullie zwanger zijn heeft hij geen invloed meer op de ontwikkeling van de kleine, maar nu wel! Hoe gezonder de vader, hoe gezonder het zaad en hoe gezonde de baby!

1e trimester

Niet alleen voor een zwangerschap, maar ook tijdens het eerste trimester van je zwangerschap is het van belang dat je genoeg foliumzuur binnenkrijgt. Je kunt hiervoor een vitaminesupplement slikken. Dit doe je in ieder geval tot je 1 weken zwanger bent. Voor je partner is het nu niet meer van belang.

Vitaminesupplement

Foliumzuur wordt aanbevolen als vitaminesupplement te slikken. De hoeveelheid die je elke dag binnen moet krijgen in deze periode van je leven is 400 microgram. En zolang je nog niet zwanger bent, heeft het dus ook nut als de vader dat ook doet!
Daarnaast kun je er met je voeding ook rekening mee houden dat je producten eet die rijk zijn aan foliumzuur, van nature zit foliumzuur in groenten (vooral groene groente) en in brood, vlees en zuivel. Op deze site dus veel heerlijke maaltijden met veel (groene) groenten, klik hier voor een heerlijke paksoi salade.

Rare cravings

Benieuwd naar mijn zwangerschaps cravings? Je leest ze hier

 

 

Reactie plaatsen