Lentesalade met asperges en peultjes Recept voor salade met asperges
Lentesalade met asperges en peultjes

Aspergetijd

Als het aspergetijd is krijg ik geen genoeg van asperges. Maar op gegeven moment ben ik wel klaar met asperges op de klassieke manier, dan is een recept als deze een fijne afwisseling. Deze salade zit boordevol groenten. Groene groenten en asperges hebben allebei veel foliumzuur, dus deze salade doet het erg goed als je zwanger wilt worden of in het eerste trimester.

Benodigdheden voor 2 personen

Tomaten 2 stuks
Asperges 100 gram
Eikenbladsla ¼  krop
Peultjes 100 gram
Olijfolie van goede kwaliteit 1 eetlepel
Citroensap van ½ citroen
Broccoli ¼  stuk
Basilicum klein handje vol blaadjes
Peper en zout naar smaak
Knoflook ½ teentje

Bereiden

Zet een pan met een klein laagje water en zout op. Maak de broccoli schoon en maak kleine roosjes van de broccoli. Maak de peultjes schoon. Kook de peultjes en de broccoliroosjes 3 minuten. Giet ze dan meteen koud af en zet ze even apart. Zet dan een nieuwe pan met water en zout op. Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm. Kook de aspergestukjes in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de asperges dan af en zet even apart.
Was de eikenbladsla en snijd hem in grove stukken. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Meng dan de eikenbladsla met de tomaten, de broccoli, de asperges en de peultjes.
Maak nu de dressing, doe daarvoor de olijfolie, het citroensap en peper en zout in een jampotje of een weckpotje, pers het teentje knoflook uit en doe deze ook in het weckpotje. Doe de deksel op het potje en schud het goed tot er een echte dressing is ontstaan.
Giet de dressing over de salade en meng nu ook de losse blaadjes basilicum door de salade.
Smakelijk eten!

Reactie plaatsen