Meer energie voor moeders
Meer energie voor moeders

Zo moe

Herken je dat, je wordt wakker, de dag mag nog gaan beginnen en je bent al hartstikke moe. Vannacht al meerdere keren uit bed geweest. Daarna moeite met weer is slaap komen en vervolgens blijf je in een soort van alerte stand omdat je er wellicht weer zo uit moet komen?

Zo heb ik ongeveer één dik jaar geleefd. Overdag geen tijd om bij te komen want ik had drie geweldige kids, in de nacht geen tijd om bij te komen want ook dan drie geweldige kids.

Intussen gaat het slapen gelukkig (meestal) enorm goed, maar wat voelde ik me uitgeput in dat jaar!

Na de tweede borstontsteking, besloot ik dat er iets moest veranderen. Ik liep met Rolf door het bos en we maakten een plan.

Plan voor meer energie

Ik nam elke dag een moment voor mezelf en pakte daarnaast ook mijn gezonde eetpatroon weer echt op. Elke dag stond ik in de keuken een sapje, smoothie of soep voor mezelf te maken. Een extra groentemoment vol met energie. Het hele gezin begon mee te drinken en eten, en zo ontstond er zelfs een kookboek uit - Meer energie in 15 dagen

Ik deel graag een van mijn favoriete smoothies met je die mij altijd veel energie geeft. Ook al slaap ik nu veel meer (hier ben ik zo dankbaar voor!!), en heb ik meestal veel meer energie dan ik destijds had, de smoothies helpen me enorm om me fit en energiek te voelen, heerlijk!

Ik zet deze smoothie nu ook regelmatig in om mijn kinderen al op een ander moment van de dag groenten te geven, de haalt daardoor de druk van het avondeten af. Je weet dat ze al gezonde producten hebben binnen gekregen, hierdoor ben je relaxter als het bij het avond eten even wat minder goed gaat. Hieronder zie je mijn jongste dochter Rosa genieten van de Happy Smoothie.

babysmoothie

Recept Happy Smoothie

Benodigdheden

2 wortels
1 groene appel
2 mandarijnen
Sap van een halve citroen
200 ml water

Bereiden

Blend alle ingrediënten samen tot een smoothie.

happy juice

Waarom met een lepel?

Eet de smoothie bij voorkeur met een lepel. Door een smoothie te eten en te kauwen kan je lichaam de smoothie beter verteren en worden de voedingsstoffen beter opgenomen. Als er nog wat kleine stukjes in de smoothie zitten is dat ook niet erg, hierdoor ga je ook kauwen wat dus goed is voor de vertering.

Geef je de smoothie ook aan een baby? Zorg dan wel dat hij goed geblend is en dat er geen harde stukjes meer in zitten.

Receptenboek meer energie in 15 dagen

Wil jij ook goed voor jezelf zorgen en elke dag een extra (lekker) groentemoment? Hier bestel je je receptenboek voor meer energie in 15 dagen :-)Reactie plaatsen