Recept groene smoothie voor je peuter
Recept groene smoothie voor je peuter

Soms heb je van die periodes dat je peuter niet de makkelijkste is. De peuterpubertijd of de nee-fase noemen we dat ook wel😰.
Een hele uitdagende tijd voor jou als ouder, want zie maar eens rustig te blijven als jouw peuter ineens groente weigert.
Vorige week was hij nog dol op spinazie (yes, jij trots!), en vandaag is hij ineens super boos als je het hem voorzet. 

Helaas, daar sta je met je goede bedoelingen.
Ik help je graag met 2 tips die enorm kunnen helpen in dit soort situaties. 

1. Creatief met groenten aanbieden 

Een product opnieuw proeven, helpt om het te leren eten. Veel ouders blijven een product wel opnieuw aanbieden, maar gaan hier niet zo creatief mee om. Met creativiteit kun je het veel aantrekkelijker maken voor je peuter. 

Wat kun je met een broccoli?
Denk nu aan een broccoli. Een broccoli kun je bijvoorbeeld stomen, koken, roerbakken, frituren, in een salade doen, soep van maken, in een omelet doen, als onderdeel van een quiche gebruiken, je kunt er saus van maken en je kunt het gepureerd verstoppen in bijvoorbeeld een cake. Ook kun je het uiterlijk veranderen door hem in een ander formaat te snijden of er zelfs een poppetje van te maken met bijvoorbeeld halve olijfjes als ogen. 

Naast dat je creatief kunt zijn met bereidingen, kun je ook de naam veranderen door hem bijvoorbeeld boom, sprookjesboom of boomstronk te noemen. Je kunt vertellen wat een broccoli allemaal kan in de taal die voor je kind aantrekkelijk is, je kunt er bijvoorbeeld hard van rennen, ver van zwemmen, hoog van klimmen of lang door fietsen want je wordt er groot en sterk van.

2. Je peuter betrekken bij het eten

Je kindje betrekken bij het koken helpt om beter te eten en een goede relatie met voeding te ontwikkelen. Daarnaast is het gewoon super leuk om met je kindje samen te koken, het kan echt een quality time momentje samen zijn!.

Samen koken
Nodig je peuter dus uit om je te helpen in de keuken. Geef hem eenvoudige taken zoals het wassen van groenten, het roeren van ingrediënten of het knippen van kruiden (onder toezicht). Dit geeft ze een gevoel van autonomie, eigenwaarde en betrokkenheid bij het kookproces. Doordat ze trots zijn op het resultaat zullen ze ook eerder proeven!
Bij de minicursus tussendoortjes zitten kookfilmpjes zodat je samen met je peuter de keuken in kunt gaan :-)
Ook onderstaand recept kun je prima samen maken, aan de slag dus!

groente smoothie peuters

Recept monstersmoothie

Benodigdheden
100 ml kokosmelk
1 rijpe mango
100 gram verse spinazie
Snufje kaneel

Bereiden (zie filmpje)
 -Schil de mango, verwijder de pit en snijd hem in stukjes
 -Doe alle ingrediënten samen in een smoothiebeker en blend tot de smoothie glad is. Doe er een beetje water bij als hij te dik is, of als je hem niet goed geblend krijgt.
 

Koken jullie mee?


Vergeet na het bereiden van de smoothie vooral niet om de groene snorren te maken. Samen plezier hebben helpt namelijk ook enorm om (gezonde) voeding als iets leuks te gaan zien.

monstersmootie

Gratis masterclass peuters

In de gratis masterclass waarmee je heel veel inspiratie en tips krijgt om jouw peuter weer goed te leren eten, inspireer ik je met heel veel voorbeelden en 5 bewezen strategieën.
Zo krijg jij het weer gezellig aan tafel!
Meld je hier (gratis) aan Reactie plaatsen