Ontbijt - Havermout met fruit voor babys, peuters en volwassenen
Ontbijt - Havermout met fruit

Extra grote portie havermoutpap

Ik eet zelf elke ochtend havermout, daarom kost het me geen extra moeite om dit ook voor Veere te maken. Ik maak nu dus gewoon een extra grote portie, snijd het fruit voor Veere wat kleiner en doe er bij mezelf nog lekkere noten in. Zo hebben we lekker snel een gezond en voedzaam ontbijt voor ons allebei. Havermout is zo fantastisch omdat je er eindeloos mee kunt variëren! Doe er ander fruit in, en je ontbijt is meteen heel anders! Soms maak ik een grote bak en eten we er samen van, zoals op de foto. Soms krijgt ze haar eigen bakje en mag ze zelf oefenen met de lepel (en help ik haar natuurlijk ook).
Het was heel duidelijk wanneer Veere ineens behoefte had aan een echt ontbijt in plaats van alleen melk. Ze zeurde in de ochtend en keek de havermout duidelijk uit mijn mond. Erg blij werd ze dan ook van haar eigen portie toen ze ruim 8 maanden was 🙂

Benodigdheden voor 1 grote en 1 kleine portie

Havermout 60 gram
Ongezoete amandelmelk 300 ml
Fruit, 1 kaki en 1 golden kiwi of 1 banaan en 2 handjes blauwe bessen
Rozijnen, 2 eetlepels
Kaneel, mespuntje
Noten, eventueel (alleen voor jezelf)
Pindakaas. eventueel een eetlepel

Bereiden

Verwarm in een steelpan de amandelmelk met havermout, de kaneel en eventueel de pindakaas. Als het kookt laat je het 3-5 minuten op laag vuur doorkoken, roer regelmatig.
Schil intussen de kiwi en de kaki of de banaan. Snijd beide in kleine stukjes, voor jezelf kun je het fruit eventueel wat grover laten.
Snijd de rozijntjes en eventueel de bosbessen voor je baby doormidden (tot ongeveer 1 jaar, daarna kun je ze ook heel laten). Haal de havermout van het vuur, doe het fruit, de rozijnen en eventueel de noten eroverheen, laat afkoelen tot eettemperatuur en geniet ervan!

 

Hadice
Door

Hadice

op 09 May 2020

Moet je deze recept per se met amandelmelk doen? Ipv amandel melk kan jij iets anders gebruiken? Zoals opvolgmelk of water?

Roos Leufkens
Door

Roos Leufkens

op 10 May 2020

Hoi Hadice,Dat kan zeker. Gewone melk, soya melk, borstvoeding, opvolgmelk en water zijn allemaal prima andere opties.Groetjes Roos

Reactie plaatsen