Kerstrecepten voor kinderen
Kerstrecepten voor peuters en baby's
in Blogs

Kerstrecepten voor peuters en baby's

Toffe kerstrecepten voor kinderen

Het is bijna kerst! Dit jaar ben ik helemaal geïnspireerd met het maken van toffe recepten voor kerst. We zijn er al de hele week mee bezig. We zeg ik, want Veere helpt. Knutselen met eten noemen we het, en leuk dat het is! Nu de scholen dicht zijn hebben we lekker veel tijd samen en proberen we samen van alles uit in de keuken.

Samen met Veere de keuken in

Begin januari wordt Veere 5 jaar. Ze houdt van knutselen, zo dus ook met eten. Ze kan al goed met een klein mesje snijden als ik erbij sta. Als ik bijvoorbeeld kerststerren aan het uitsnijden ben, probeert zij dit ook. Het wordt nog geen ster bij haar, maar ze vindt het fantastisch om zo precies met een klein mesje aan de slag te mogen. Ze voelt zich heel groot als ze zo bezig is. Natuurlijk blijf ik erbij staan. Zachtere soorten fruit kan ze ook met een bot mesje snijden (fijn, dan hoef ik even minder op te letten), verder is ze een goede voorproever. Samen proeven we wat we hebben gemaakt en kijken we of er nog iets bij moet.

Hieronder deel ik graag 3 toffe recepten met je.


Recept kerst smoothie 

Benodigdheden voor 2 porties

Smoothie
 2 gekookte bieten
 1 banaan
 200 ml amandelmelk
 2 schijven galia meloen

Garnering
 2 groene kiwi’s
 Stuk of 20 granaatappelpitjes
 Stukje galia meloen voor kerstster

Bereiden

Schil de banaan en snijd de schil van de meloen. Verwijder de pitjes uit de meloen.

Maak nu een smoothie door alle ingrediënten voor de smoothie te blenden tot een gladde smoothie.

Giet de smoothie in 2 mooie kommen.

Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Nu snijd je driehoekjes van de plakjes kiwi, dat betekent dat je ongeveer 3 driehoekjes uit 1 plakje kunt halen. Kijk goed naar de foto om als voorbeeld te gebruiken.

Snijd met een klein en scherp mesje een kerstster uit een stuk meloen.

Nu ga je de smoothie versieren. Leg de driehoekjes kiwi zo naar dat je er een kerstboom van kunt leggen (kijk naar de foto), versier de kerstboom met de granaatappelpitjes als kerstballen en leg de kerstster bovenop de kerstboom.

Ook voor baby's
Deze smoothie is heel geschikt voor baby's vanaf 7 maanden. Laat dan wel de granaatappelpitjes achterwege. Het is een prima tussendoortje of fruithapje.


Recept kerst boterham

Benodigdheden voor 1 boterham

1 boterham
Ongeveer 20 gram humous (beleg voor 1 boterham)
1/2 avocado
Ongeveer 10 granaatappelpitjes
1 plakje kiwi voor de kerstster

Bereiden

Besmeer de boterham met humous. Snijd een avocado in twee helften, haal de pit eruit en snijd plakjes van één helft van de avocado. Snijd nu de hoekjes van de plakjes af zodat je een kerstboom kunt maken (kijk goed naar de foto hoe ik dit heb gedaan). Versier de kerstboom met kerstballen (granaatappelpitjes), en snijd een kerstster uit een plakje kiwi zodat je deze bovenop de kerstboom kunt leggen.


Recept pannenkoeken kerstboom

Benodigdheden voor één pannenkoeken kerstboom

50 gram boekweitmeel (of gewoon bloem)
1 ei
150 gram volle yoghurt of soja yoghurt
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel olijfolie
1 kaki voor de garnering
mespuntje zout
1 theelepel spirulina poeder (dit is een gezonde superfood dat ook een groene kleur geeft)
Satéprikker

Bereiden

Maak het pannenkoekenbeslag door met een garde of mixer de ei, yoghurt, zout en olijfolie te mixen. Met een zeef doe je het spirulina poeder, bakpoeder en de meel erbij en mix je het 2 minuten tot een glad beslag.
Verhit olie in een koekenpan en bak een stuk of 10 pannenkoekjes van verschillende grootte. Je hebt hele kleine nodig voor bovenaan in de kerstboom en redelijk grote voor onderaan. Kijk goed naar de afbeelding hoe dit eruit komt te zien.

Als het pannenkoekje van boven droog is, kun je hem omdraaien in de pan.
Bak niet te lang aan beide kanten, want dan krijg je te veel bruinkleuring waardoor je het groen niet meer ziet. 

Snijd een kerstster uit een plakje kaki. 

Als je alle pannenkoekjes gebakken hebt ga je de kerstboom opbouwen. Je start met de grootste pannenkoek en je bouwt hem naar boven op met een steeds kleiner formaat. Prik de kerstster aan een satéprikker en doe de satéprikker in de stapel pannenkoeken (de bovenkant van de satéprikker heb ik met een snoeischaar afgeknipt). Garneer eventueel nog met taartversiering zoals sterretjes of eetbare glitters. 

Fijne kerstdagen!

Reactie plaatsen