Kruidige appeltaart overnight oats Overnight oats apeltaart recept
Kruidige appeltaart overnight oats

Weinig tijd in de ochtend

Overnight oats zijn een geweldige voorbereiding als je in de ochtend weinig tijd hebt. Woensdag – en vrijdagochtend zijn voor mij altijd stressvol. Ik moet mijn kinderen dan naar de opvang brengen en op tijd op mijn werk zijn. De avond van te voren voorbereiden helpt enorm in de ‘ochtendstress’.

Benodigdheden voor 1 grote portie en 2 kleine porties

Voor 1 normale portie gebruik je de helft van onderstaande hoeveelheden
70 gram grove havermoutvlokken
2 geraspte appels
1 theelepel lijnzaad
1 theelepel speculaaskruiden
1/2 theelepel geraspte gember
2 eetlepels pindakaas
500 ml ongezoete amandelmelk

Fruit/noten/zaden voor de topping

Bereiden

De avond van te voren neem je een steelpan waar je de melk in doet. Met een garde klop je de pindakaas erdoor. Dan doe je alle ingrediënten behalve de topping erbij. Dek af en laat de hele nacht staan. De volgende ochtend warm je de havermout op, breng je hem aan de kook en laatje hem 5 minuten op laag vuur doorkoken. Versier hem daarna met fruit van het seizoen.

Baby’s kunnen dit vanaf 8 maanden prima eten. Snijd het fruit voor de topping dan alleen heel klein of pureer het eventueel en roer er doorheen. Noten en zaden zou ik je baby nog niet geven.

Gratis masterclass voor peuters

Wil jij het weer gezellig hebben aan tafel met je peuter, en wil je dat jouw peuter smult van groenten? Meld je dan aan voor de gratis masterclass en leer 5 strategieën waarmee je strijd voorkomt.

Reactie plaatsen